1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Taşdelen Su, ödüle layık görüldü
Taşdelen Su, ödüle layık görüldü

Taşdelen Su, ödüle layık görüldü

Taşdelen Su, 5-11 Mayıs tarihleri 31. Vakıf Haftası etkinlikleri çerçevesinde ’Vakıf Hizmetlerine Katkıda bulunan kuruluşlar’ kapsamında ödül aldı.

A+A-

Taşdelen Su, 5-11 Mayıs tarihleri 31. Vakıf Haftası etkinlikleri çerçevesinde ’Vakıf Hizmetlerine Katkıda bulunan kuruluşlar’ kapsamında ödül aldı.

Bu yıl 31.’si kutlanan Vakıf Haftası kapsamında Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, İstanbul Vakıflar 1.Bölge Müdürü İbrahim Özekinci, İstanbul Vakıflar 2.Bölge Müdürü İbrahim Saffet Ertürk katıldı. Vafıklar Haftası’na vermiş oldukları katkılardan dolayı Taşdelen Su, ödüle layık görüldü.

“VAKIFLAR, DEĞERLERİMİZİ PERÇİNLİYOR”

Sosyal ve ekonomik yönden vakıfların önem arzettiğini dile getiren İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin “İçinde yaşadığımız toplumda, inancımız ve manevi değerlerimizin vakıflar yoluyla daha etkin bir şekilde kullanıldığını düşünüyorum.  Son yıllarda vakıf eselerinin tekrar kullanıma açılması,restorasyon edilmesi ve hizmete sunulması son derece memnun edici. Bu vesileyle Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne şükranlarımı arz etmek istiyorum. Bu haftanın da teması maksadıyla her vatandaş üzerine düşeni yapmalı. Biz daha çok vakıfların sosyal yönlerinin bilincindeyiz. Ama vakıflarımız iktisadi ve ekonomi olarak da çok büyük katkıları bulunmakta.” dedi.

“İNSANA YAPILAN HİZMET, EN BÜYÜK HİZMETTİR”

Son yıllarda vakıfların eski gücüne tekrar ulaştığını belirten Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler konuşmasında “Öncelikle Vakıflar Haftası’nın hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnsanlığa hizmet etmiş vakıf sahiplerine de Allah’tan rahmet diliyorum. Vakıflar Genel Müdürlüğü, vakıflarımızın sosyal ve iktisadi yönünü anlatan çok önemli projelere imza atıyor. Medeniyetin bir gereği olarak vakıflar, insana hizmet etmeyi amaçlar. İnsan için yapılan hizmet, en önemli hizmettir. Özellikle son on yılda yapılan yatırımlar ve restorasyon çalışmalarıyla vakıflarımız tekrar ayağa kaldırıldı. Hem zor durumda olan insanlara yardımda bulunulmakta hem de cami,külliye,medrese gibi kurumlarla hizmet edilmekte. Vakıflarımız, toplumumuzun ihtiyacı olan hizmetleri yerine getirmektedir.” ifadelerine yer verdi.

“VAKIFLAR ŞEVKAT KÖPRÜSÜDÜR”

Vakıfların iktisadi yönüne vurgu yapan İstanbul Vakıflar 1.Bölge Müdürü İbrahim Özekinci “ Vakıf yaratandan ötürüdür.Yaradılana şevkat, merhamettir. Vakıf, veren el ve alan el arasındaki şevkat köprüsüdür. Ecdadımız dünden bugüne vakıflar kurdular. Osmanlı Devleti, üç kıtada onlarca toplumu yönetmiş ve vakıf eserleri inşa etti. Biz de böyle bir ecdadın torunları olarak, bize kalan bu eserleri korumalı ve amacına uygun olarak kullanmalıyız.” şeklinde konuştu.

1-020.jpg2-021.jpg7-004.jpg4-015.jpg

5-009.jpg

3-018.jpg

0-001.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 2102 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.