1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türk denizciler, 148 yıl sonra Güney Afrika'da
Türk denizciler, 148 yıl sonra Güney Afrika'da

Türk denizciler, 148 yıl sonra Güney Afrika'da

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu’na bağlı Türk savaş gemilerinden Oruçreis ve Heybeliada gemileri Güney Afrika’nın Cape Town kentine ulaştı.

A+A-

Afrika kıtasının batısından başlayarak denize kıyısı olan 16 ülkenin limanlarını ziyaret eden Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, Güney Afrika Cumhuriyeti’ne geldi. Osmanlı donanmasının ardından 148 yıl sonra Ümit Burnu’na gelen donanma, 50’nci gününde Cape Town limanına yanaştı. Türkiye’nin ilk milli gemisi TCG Heybeliada ve TCG Oruçreis yanı sıra TCG Gediz Firkateyni ve TCG Yarbay Kudret Güngör Lojistik gemilerinin de yarın limana yanaşması bekleniyor. 

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, dünya denizlerinde sancak göstererek Türk dış politikasını desteklemek, Afrika ülkeleri ile tesis edilen ilişkilerin geliştirilmesine ve yeni ilişkilerin tesis edilmesine katkı sağlamak maksadıyla 17 Mart’ta Gölcük’ten ve 18 Mart’ta Çanakkale’den geçerek Güney Afrika Cumhuriyeti’ne ulaştı. Deniz görev grubunda Milgem Projesi ürünü milli gemi TCG Heybeliada Korveti (F-511), TCG Gediz Firkateyni (F-495), TCG Oruçreis Firkateyni (F-245) ve TCG Yarbay Kudret Güngör (A-595) lojistik gemisi yer alıyor. 

Seyir sırasında Barbaros Türk Deniz Grubu, ABD Afrika Komutanlığı’nca planlanan ve Batı Afrika ülkelerinin de katılım sağladığı 'Obangame-Expres Tatbikatı'na katıldı. Ayrıca uğradığı her limanda o ülkenin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yetkilileriyle eğitim faaliyetlerinde bulundu. Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, 102 günlük seyri sırasında Afrika kıtasının batısından başlayarak, tüm kıtayı içine alacak şekilde toplam 29 Afrika ülkesine yönelik eğitim ve liman ziyaretleri icra edecek.

denizci_625-jpg20140506122232.jpg

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1592 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.