1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Tatilciler en çok bu yöntemleri tercih ediyorlar!
Tatilciler en çok bu yöntemleri tercih ediyorlar!

Tatilciler en çok bu yöntemleri tercih ediyorlar!

Tatil sezonu açıldı, plajlar dolmaya başladı. Seçimlerin ve ramazanın ardından bu yoğunluğun daha da katlanarak artacağı tahmin ediliyor. Bu yıl döviz kurlarının da artması nedeniyle tatilcilerin öncelikli tercihi şüphesiz Türkiye.

A+A-

 Turizm cennetlerimiz ve buralarda faaliyet gösteren işletmeler, bu durum karşısında oldukça sevinçli görünüyor. Çünkü onları uzun soluklu ve bol kazançlı bir yıl bekliyor.

Tatilcilerin tatil tercihlerine bakılırsa, çoğu tatilci her şey dahil otel konseptini sevmeye başladı. Girdikleri büyük otelde her şeyin masrafını girmeden önce ödemek ve içerideki tüm imkanlardan sınırsız bir şekilde faydalanmak istiyorlar. Bir diğer büyük bir çoğunluk ise bir otele tıkalı kalmaktan ziyade, kendi rotasını kendi belirliyor. Gençlerin tercihi ise daha ucuz bir alternatif olan kamp alanları. Gelin bu opsiyonlara birlikte göz atalım.

Her şey dahil oteller

Adından da anlaşıldığı gibi her şeyin otel ücretine dahil olduğu bu konsept, tatilcilerin bir numaralı tercihleri arasına girdi. Özellikle Antalya’daki çoğu otel, rekabette tutunabilmek için bu konsepte geçmek durumunda kaldı.

 

Bu konseptte tatilcilere otellere girişte şartlar söyleniyor ve ona göre fiyatlandırma yapılıyor. Her şey dahil olsa bile içerideki SPA ve ıslak alanlar gibi bazı özel bölümler için ekstra ücret alınabiliyor. Bu gibi durumlarda sürprizlerle karşılaşmamak için mutlaka bilgi almanızda fayda var.

 

Bu oteller son zamanlarda rekabet edebilmek için çocuklara sunduğu fırsatlarla da öne çıkmaya başladılar. Hatta bazıları otele giriş yapmadan önce onların gelişimlerini de düşünerek onlara tatil kitabı, plaj oyuncakları gibi bazı temel ihtiyaçlarının bulunduğu tatil kiti hediye ediyorlar. Otelin içinde ise onları çok özel eğlence alanları da bekliyor.

Kendi rotasını belirleyenler

Tatil boyunca kendi rotasına göre hareket etmek isteyenler ise genelde tek bir otele bağlı kalmıyorlar. İstedikleri yakın şehirlere gidiyor, buralarda bir gece geçirebiliyorlar. Bu kadar macera aramak istemeyenler ise genelde tek bir otele yerleşiyor ve yakın bölgelere günübirlik ziyaretler gerçekleştiriyor. Plaj ihtiyacını ise halka açık plajlar, ya da ekstra ücret verilerek girilebilen diğer plajlar oluyor. Her şey dahil otellere göre biraz daha uygun fiyatlar sunan bu konsept, en yaygın olan alternatifler arasında.

 

Eğer çocuğuma ben kendi 1.sınıf tatil kitabı, 2. sınıf tatil kitabı, 3. sınıf tatil kitabı ya da 4. sınıf tatil kitabı fark etmeksizin tatil kitabını alırım, plaj oyuncaklarını da yanında götürürüm diyorsanız kendi rotanızı belirlemenin özgürlüğü gibisi yok.

Kruvaziyer turları

Açık denizlerde yol almak ve daha fazla huzurlu zaman geçirmeyi hayal edenlerin tercihi, dev gemilerle açılmak oluyor. Ülkemizdeki en yaygın kruvaziyer turu genelde Yunan Adaları’na yapılıyor. Vizesiz tur imkanı sunulan bu konseptte de popüler limanlara yaklaşıp farklı şehirler görme fırsatı elde ediyorsunuz.

Kampçılar

Daha çok gençler arasında yaygın olan bu yöntem ise en az masraflı olanı. Otostop, otobüs ya da uçak ile rotasına giden kampçılar, bu bölgelerde çadırlarını atarak konaklamalarını ucuza getiriyorlar. Tabi buna sadece para açısından bakmamak gerekiyor çünkü kamp atmayı seven kitlelerin neredeyse tamamı bu işi keyif aldıkları için yapıyorlar. Kamplarda kurulan arkadaşlıklar ve geçen verimli zaman, onların aldığı en güzel ödüller oluyor.

 

En popülerleri bu olsa da tatil yapmanın yöntemi herkes için farklı olabiliyor. Ve daha sayamayacağımız birçok yöntem, bu yıl yine tatilciler tarafından tercih ediliyor olacak.

Bu haber toplam 2481 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.