1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tedavi edilenler Bingazi'ye dönüyor
Tedavi edilenler Bingazi'ye dönüyor

Tedavi edilenler Bingazi'ye dönüyor

Tedavi için Türkiye'ye getirilen ve taburcu edilen 45 Libyalı 1 Filistinli ile hayatını kaybeden 1 Libyalı ve 1 Mısırlının Ankara Feribotu ile Bingazi'ye dönmekte olduğu bildirildi.

A+A-

Tedavi için Türkiye'ye getirilen ve taburcu edilen 45 Libyalı, 1 Filistinli ile hayatını kaybeden 1 Libyalı ve 1 Mısırlının Ankara Feribotu ile Bingazi'ye dönmekte olduğu bildirildi. Başbakanlık Basın Merkezi internet sitesinde yer alan, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının bilgi notunda, şöyle denildi: "Mısır Hükümeti'nin talebi ve Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda, Libya'daki Mısır vatandaşlarının tahliyesi Başkanlığımızın koordinasyonunda gerçekleştirilmektedir. 

Başkanlığımızın; Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri, İçişleri ve Sağlık Bakanlıkları ile Denizcilik Müsteşarlığı arasında yaptığı organizasyon sonucu 9 Nisan Cumartesi günü Ankara Feribotu, İzmir'den Bingazi'ye hareket etmiştir. Tedavi için ülkemize getirilen ve taburcu edilen 45 Libyalı, 1 Filistinli ile hayatını kaybeden 1 Libyalı ve 1 Mısırlı Ankara Feribotu ile Bingazi'ye dönmektedir. Feribotta, 26 emniyet mensubu, 6 kişilik sağlık ekibi ile 2 kişilik TRT ekibi de yer almaktadır. Libyalıları Bingazi'ye bırakacak olan Ankara Feribotu, Misurata Limanı'na geçerek, Misurata-İskenderiye arasında yapacağı iki seferle Mısır vatandaşlarının tahliyesini gerçekleştirecektir."

denizhaber.com.tr

Bu haber toplam 828 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.