1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Tekneciler sorunlarını anlattı
Tekneciler sorunlarını anlattı

Tekneciler sorunlarını anlattı

Göcek Belediyesi’nde Özel Çevre Koruma Kurumu (ÖÇK) yetkilileriyle bir araya gelen tekne işletmecileri, ÖÇK yetkililerine yaşadıkları sorunları anlattı.

A+A-

Göcek Belediye Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya; AK Parti Muğla Milletvekili Dr. M. Nil Hıdır, AK Parti İl Başkanı Gültekin Akça, Dalaman İlçe Başkanı Ramazan Cengiz, Ortaca İlçe Başkanı Mesut Yazan, Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, Denizcilik Bölge Müdürü Hızır Reis Deniz, Yardımcısı Ahmet Turgay Okur, Köyceğiz ÖÇK Başkanı Mesut Avcı, Göcek Liman Başkanı Raşit Velioğlu, Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, Fethiye Liman Başkanı Galip Avcı, Göcek Motorlu Deniz Taşıyıcıları Kooperatif Başkanı Mehmet Yılmaz, Dalyan Tekne Kooperatif Başkanı Atilla Gültekin ve Fethiye ‘de bulunan Motorlu Deniz Taşıyıcılar Kooperatif Başkanları katıldı.

Toplantıda Göcek Körfezi ile Göcek-Dalaman Koyları Koruma ve Kullanma Usul ve Esasları adlı Yasanın, 7. Maddesi’nin gemilere kapatılan alanlar ile 8. Madde de kullanımı kısıtlanan alanlar ve 9. Maddenin a.b ve c bentlerinde belirtilen hususların uygulanması durumunda; Anayasa’nın eşitlik ilkelerine ve denizcilik açısından can ve mal güvenliğini tehlikeye düşüreceği ve seyahat özgürlüğüne kısıtlama getireceği dile getirilerek, bu maddelerin değiştirilmesi gerektiğini yetkililere aktarıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan ÖÇK Başkanı Mesut Avcı; “ ben şu an sizin tüm söylediklerinizin notunu aldım. Burada bu konularda şimdilik benim yapabileceğim herhangi bir şey yok. Ben bu konuları kurum başkanımıza bizzat bildireceğim ve en kısa zaman içinde isteklerinizin birçoğu yapılacaktır” dedi.

ÖÇK Başkanı Mesut Avcı’nın en kısa zamanda size bir cevap vereceğim sözüne Fethiye ve Göcek teknecileri; “ Bu süre ne zaman olacak? Üç günde mi, bir ayamı, yoksa sezon bitimine mi”d iyerek tepkilerini dile getirdiler.

ÖÇK Köyceğiz Bölge Başkanı Avcı, bu soruya ; “Süre konusunda ben size şu gün diyemem; ama en yakın zamanda ben notlarımı aldım hepinizle tek tek görüşeceğim” diye cevap verdi.

Denizcilik Bölge Müdürü Hızır Reis Deniz ise; “Bende bu konularla ilgili olarak sizlerin sıkıntısını biliyorum. Bu gün burada yapmış olduğumuz bu toplantı gerçekten çok olumlu geçti. Sayın vekilimizde bizleri kırmayarak bu toplantımıza katıldı. Kendiside en yetkili kişi olarak bizlere ve sizlere konu ile ilgileneceğini beyan etti. Mutlaka burada istenilen tüm istekler gerçekleşmese de, yapılması gereken değişikliklerin bir kısmı düzeltilecektir” ifadelerini kullandı.

AK Parti Muğla Milletvekili Dr. M. Nil Hıdır da şunları söyledi: “Ben tüm bu konuları çevre bakanımıza ÖÇK Kurum Başkan’ına ileteceğim. Gerekirse turizm bakanımızı da devreye sokarak, bu konulara en kısa sürede bir çözüm getireceğiz”

Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin ise; Dalyan’da teknelerin uzunluk konusunda yaşanan sıkıntılarını dile getirerek; “ Şuan için yasada yer alan teknelerin 12 metre sınırı nedeni ile kooperatifimize bağlı 70’in üstünde tekne kanalda çalışmakta zorlanıyor. Bunlarda da çok fazla bir uzunluk söz konusu değil. bir çoğu 30 -70 santim bu konu ile ilgili olarak yasada bir değişiklik yapılacaktı. Bizler bu sıkıntımızın bir an önce çözülmesini talep ediyoruz. Bu teknelerin birçoğu bu yasa çıkmadan önce yapılmıştır. Bizler Dalyan’da tekne turizmi ile ekmeğimizi kazanan insanlarız. Sizlerden bu konularla ilgili olarak çözüm bekliyoruz” dedi.

Milletvekili Dr. M. Nil Hıdır ve Denizcilik Bölge Müdürü Hızır Reis Deniz; bu konu ile ilgili olarak ta, sıkıntının bir an önce çözüleceği sözü verdiler.

 

Haberx

Bu haber toplam 994 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.