1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Terörle mücadelenin vazgeçilmezleri: SAS
Terörle mücadelenin vazgeçilmezleri: SAS

Terörle mücadelenin vazgeçilmezleri: SAS

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın en seçkin birliklerinden olan Sualtı Savunma (SAS) Grup Komutanlığı’na bağlı timler, Irak sınırında, Suriye’de ve Güneydoğu Anadolu’da kesintisiz olarak terörle mücadele ediyor.

A+A-

Özel eğitimli SAS komandoları hem helikopterlerin ineceği alanlarda hem de güvenlik güçlerinin bulunduğu yerlerde, bugüne kadar örgütlerin tuzakladığı 737 el yapımı patlayıcı (EYP) ve 379 bombayı etkisiz hale getirerek terörle mücadelede önemli bir görev üstleniyor. SAS komandoları en son Hakkari’de tuzaklı patlayıcıları imha etti.

Riskli bölgeler

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde 1964’te kısıtlı imkânlarla kurulduktan sonra büyük bir özveriyle kendilerini geliştirerek Türk Silahlı Kuvvetleri’nin vazgeçilmez unsurları arasına giren SAS (Sualtı Savunma) Birliği, asli görev alanı denizlerin yanında çok riskli bölgelerde de görev yapıyor. 

Denizde ve su altında her türlü patlayıcı ya da bombayı etkisiz hale getirmek için özel eğitim alan komandolar, bilgi birikimlerini geliştirdikleri taktiklerle birleştirerek terörle mücadelede etkin rol oynuyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı SAS komandoları, terörle mücadelenin ve sınır ötesi harekâtların vazgeçilmezleri arasına girdi. 

Irak sınırında, Suriye’de ve Hakkari’de görevlerini sürdüren SAS Timleri, teröristlerin yerleştirdiği EYP’lerin imha edilmesinde oldukça başarılı. Jandarma, Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât polisleriyle tam uyum içinde çalışan SAS timleri, zaman ya da hareket ayarlı patlayıcıları bularak imha ediyor.

sas-komando-1.jpg

Helikopterlerin iniş alanlarına önden gidiyorlar

Terörle mücadele operasyonlarını yapan güvenlik güçlerini taşıyan helikopterlerin indiği bölgeye önden giden SAS timleri, terör örgütlerinin yerleştirdiği el yapımı patlayıcıları etkisiz hale getiriyor. SAS komandoları ayrıca Türkiye-Suriye sınırında yapımı süren duvar çalışmalarına da katılıyor.

Bugüne kadar 737 EYP ve 379 bomba imha eden SAS timleri, Afganistan, Bosna Hersek, Somali gibi uluslararası harekât alanlarında da önemli görevler üstleniyor.

El Bab’da tarihi operasyon

Fırat Kalkanı harekâtının en kritik alanlarından El Bab bölgesinde DAEŞ teröristlerinin döşediği el yapımı patlayıcılarının imhasında SAS komandoları etkin rol oynadı. El Bab’da tarihi bir operasyona imza atan  SAS timi, güvenlik görevlilerinin güven içinde bölgeyi kontrol altına almasını sağladı. 

sas-komando-2.jpg

Haber: Gökhan Karakaş / Milliyet

Bu haber toplam 7629 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.