1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Piri Reis Üniversitesi'nde 4. Dönem Mezuniyet Töreni yapıldı
Piri Reis Üniversitesi'nde 4. Dönem Mezuniyet Töreni yapıldı

Piri Reis Üniversitesi'nde 4. Dönem Mezuniyet Töreni yapıldı

Piri Reis Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Tuzla-İstanbul'da bulunan PRÜ Deniz Kampüsü'nde gerçekleştirildi.

A+A-

Hüseyin Altay YONTAN / Vira Haber

PRÜ Deniz Kampüsü'nde gerçekleştirilen 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni programına, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, UDHB Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, UDHB Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer, Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan ve Mütevelli Heyeti üyeleri, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu ve Meclis üyeleri, BIMCO Başkan Yardımcısı Şadan Kaptanoğlu, Türk Deniz Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sualp Ürkmez, Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dereli, Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Bayrak, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, mezun öğrencilerin aileleri, davetliler ve basın mensupları katıldı.

prumezuniyettoreni2017-1.JPG

Piri Reis Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'ne yoğun programı çerçevesinde vakit ayırarak gelen Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım, okul boru-trampet takımı ile PRÜ Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan ve PRÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan eşliğinde karşılandı.

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Piri Reis Üniversitesi öğrencileri tarafından özenle ve uzun soluklu sürede hazırlanan Piri Reis’in hayatını anlatan bir tiyatro gösterisi sergiledi. Sergilenen tiyatro gösterisi izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Sergilenen tiyatro gösterisinin ardından marş eşliğinde mezun olan öğrenciler tören alanına gelerek sahnede yerlerini aldılar. Öğrencilerin yerlerini almasından hemen sonra, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan kürsüye gelerek kısa bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Prof. Dr. Erdoğan’dan sonra kürsüye gelen PRÜ Mütevelli Heyeti üyesi ve TÜDEV Yönetim Kurulu Başkanı Süalp Ürkmez, Piri Reis Üniversitesi’nin kuruluşundan bugüne kadar olan gelişmelerden bahsetti.

metinkalkavan.JPG

Kalkavan: "Hayatta ki başarıların en önemli anahtarlarından bir tanesi sabırdır"

Ürkmez’den sonra kürsüye, PRÜ Mütevelli Hayeti Başkanı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan gelerek günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.

Kalkavan yaptığı konuşmada, “Üniversitemizin kuruluş aşamasını çok zorluklarla gerçekleştirdik. Bu tip kurumları meydana getirmek için en önemlisi izinlerdi. İzinler konusunda uzun zaman mücadele ettik. Cumhurbaşkanımız sayesinde, Başbakanımızın ve Milli Eğitim Bakanımızın çok büyük emekleri vardır. Bugün burada 4. Dönem mezunlarımızı veriyoruz ve bundan sonra da nice mezunlar vereceğiz. Dünya’da ilk olan bir durum ile karşı karşıyayız. Benim bildiğim hiçbir ülkede yok bu durum. Başbakanımız Gemi İnşaa Mühendisi, Milli Eğitim Bakanımız Gemi Makineleri Mühendisi ve Deniz Hukukçusu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Gemi İnşaa Mühendisi. Gençler, denizlerden sadece denizci çıkmıyor. Bundan daha büyük bir vizyon veremeyiz sizlere. Başbakan da olabilirsiniz, Bakan da olabilirsiniz. Bu ülke bunu ispatlamıştır. Gençler sizleri bekletiyoruz burada ki konuşmalar süresince ama bu hayatta ki başarıların en önemli anahtarlarından bir tanesi sabırdır. Gerçek denizci olmak istiyorsanız bir saat, iki saat değil saatlerce, günlerce ayakta da bekleyeceksiniz, soğuk havada da bekleyeceksiniz, kötü havada da bekleyeceksiniz. Velilerimiz, çocuklarınızı bize emanet ettiniz bizde size geri veriyoruz keyfini çıkarın, bu mutluluğu lütfen yaşayın. Sevgili öğrencilerimiz gerçekten hayatınızın güzel günlerinden birini yaşıyorsunuz. Belki de en güzel zamanlarını geçirdiğiniz bu okulda inanıyoruz ki çok güzel hatırlarınız oluştu. Esas zorluk bundan sonra başlıyor. Hayata hoşgeldiniz, mesleğe hoşgeldiniz, allah yolunuzu açık eylesin.” ifadelerini kullandı.

ismetyilmaz.JPG

Yılmaz: “Denizcilik eğitiminde de önemli gelişmeler kaydedildi"

Kalkavan’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Evlatları olduktan sonra kendilerini unutan, evlatlarının iyiliği için her türlü fedakarlığı yapan anneleri, babaları aile büyüklerini tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz konuşmasını, “Denizcilik eğitiminde de önemli gelişmeler kaydedildi. 2002´de denizcilik alanında eğitim veren 13 resmi meslek lisesi varken, bugün 48 resmi, 2 özel meslek lisemiz var. Bu yıl 7 bin 55 öğrenci denizcilik eğitimi aldı. Meslek liselerinden mezun olan öğrencilerimizin üniversite eğitimlerine kendi alanlarında devam etmelerini destekliyoruz, ön lisans programına yerleşecek öğrencilere ek puan veriyoruz. 2003´te 3 denizcilik fakültesi varken, bugün 15 denizcilik fakültesi var. 2002´de 1 olan 4 yıllık yüksek okul sayımız bugün 3´tür. 2 yıllık meslek yüksekokulu sayısı ise bugün 7´dir. Enstitü sayısı da birden 2´ye çıkmıştır." diyerek sürdürdü.

Bakan Yılmaz’ın konuşmasının ardından Piri Reis Üniversitesi tarafından alınan senato kararıyla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım’a “Fahri Doktora” unvanı takdim edildi. Yıldırım’a “Fahri Doktora Diploması”, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan ve Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan tarafından verildi.

binaliyildirim.JPG

Yıldırım: "Bundan sonraki hayatlarınızda da başarılar diliyorum"

Fahri Doktora Diploması takdiminden sonra kürsüye gelerek konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, “Bugün mezun olan her bir öğrencimizi tebrik ediyorum. Bundan sonraki hayatlarınızda da başarılar diliyorum. Şahsıma fahri doktora tevcih eden Piri Reis Üniversitesi Senatosu'nun değerli hocalarına da şükranlarımı sunuyorum. Piri Reis Üniversitesi 2008'deki kuruluşundan bugüne kadar geçen kısa süre içerisinde önemli üniversiteler arasına girmeyi başardı. Bu kısa zaman zarfında özellikle de denizcilik alanında ciddi bir başarıya imza attı. Bu vesileyle bu başarıda payı bulunan herkesi tebrik ediyorum. Giderek yükselen bir grafikle bu başarının devamını diliyorum. Yakın zamanda Piri Reis Üniversitesi'nin üniversiteler arasındaki rekabette çok daha iyi bir yere geleceğine inanıyorum. Piri Reis Üniversitesi'nin bugünlere gelmesinde şüphesiz en büyük emeği ve katkıyı veren Cumhurbaşkanımızdır” ifadelerini kullandı.

pru_mezuniyettoreni_2017.JPG

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasının ardından, Piri Reis Üniversitesi 2016-2017 akademik yılının dönem 1., 2. ve 3.sünü tebrik etti ve diplomalarını verdi. Mezun tüm öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından, dönem birincisi tarafından anı kütüğüne plaket çakıldı ve tüm mezunlar denizcilik yemini ettiler.

Piri Reis Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, mezun öğrencilerin İzmir Marşı eşliğinde denizci şapkalarını büyük bir çoşkuyla fırlatmalarının ardından sona erdi.

Haber & Fotoğraflar: Hüseyin Altay YONTAN / ViraHaber.com

Bu haber toplam 4971 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.