1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. Tersane alanı Savunma Sanayi OSB’ye dönüştürülüyor
Tersane alanı Savunma Sanayi OSB’ye dönüştürülüyor

Tersane alanı Savunma Sanayi OSB’ye dönüştürülüyor

Tekkeköy'de bulunan 250 dönümlük tersane alanının yatırım yapılması şartıyla Samsun Yurt Savunma Sanayi'nin kullanımına tahsis edileceği açıklandı.

A+A-

Samsun'da, tamamlanamayan Tekkeköy Tersanesi'nin dev alanına Savunma Sanayi OSB inşa edilecek. Dünyaca ünlü Samsun Yurt Savunma Sanayi şirketinin hedefi, 500 milyon dolarlık bir yatırım.

Samsun'da, tersane yatırımının gerçekleştirilemediği Tekkeköy'deki dev arazinin önemli bölümü Savunma Sanayi Organize Sanayi Bölgesi'ne dönüştürülüyor. Canik 55 marka silahlarıyla dünya çapında üne sahip Samsun Yurt Savunma Sanayi, bölgede 150 milyon dolarlık yatırımıyla yerini alacak. Hedef ise gelecek yıllarda 500 milyon dolarlık yatırım. Samsun'da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 17 Ekim 2007 yılında ihalesi yapılan, 2008'de başlanan mendirek ve liman inşaatı bir türlü bitmeyen, 2012'de ise Liman Başkanlığı'na devri yapılan Tekkeköy Tersanesi'nin bulunduğu 800 dönümlük alanın 250 dönümü, Yurt Savunma Sanayi OSB oluşturulması için tahsis edildi.

 İLK ETAPTA 150 MİLYON DOLAR!

Konuyla ilgili Samsun Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, "Tekkeköy’deki 250 dönümlük tersane alanının savunma sanayi alanı olarak da kullanıma açılmasının ardından yatırım yapılması şartıyla Samsun Yurt Savunma Sanayi’ne tahsis edilmesiyle birlikte burada 150 milyon dolarlık yatırım yapılacak. İlimizin ihracatına önemli miktarda katkı sağlayacak bir proje olan savunma sanayi atılımı aynı zamanda Samsun’da ciddi bir istihdam kaynağı oluşturacak" dedi.

ASELSAN'DAN BOEİNG'E...

Yurt Savunma OSB için ayrılan alanın ileride daha da büyüyebileceğine dikkati çeken Hasan Basri Kurt, "Samsun Yurt Savunma Sanayi'nin herkes Canik 55 ile tanıdı. Ancak bugün Afrin Operasyonu'nda kullanılan roketlerin başlıklarında bile Samsunlu işçinin emeği var. Yüksek teknoloji ile üretim yapan bu şirketim ayrıca ASELSAN ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş(TAİ) gibi firmalara da iş yapıyor. Dünya uçak devi Boeing'e bile parça üretiyor. Tüm bunları düşündüğümüzde Samsun Savunma Sanayi OSB'nin çok büyük bir sanayi merkezi olacağını görebiliriz. Bu da çok büyük bir istihdamın oluşturulması demek" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ

Savunma Sanayi OSB ile ilgili olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na yapılan başvurunun kabul edildiğini açıklayan Milletvekili Kurt, "Samsun Savunma Sanayi şirketi, 250 dönümlük yerin artırılmasını da talep etti. Hedefleri 500 milyon liralık bir yatırım kalemine ulaşmak. Tekkeköy Tersane Projesi alanı içerisinde oluşturulacak Savunma Sanayi OSB, Türkiye'nin en büyük savunma sanayi alanı olacak" dedi.

Vira Haber

 

Bu haber toplam 9388 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.