1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Tuba’nın rotası Libya ya da Tunus
Tuba’nın rotası Libya ya da Tunus

Tuba’nın rotası Libya ya da Tunus

DEKAMER’de yapılan tedavini ardından Ağustos’ta denize bırakılan TUBA adlı caretta caretta, önce Rodos’a kadar gitti ve ardından Marmaris’teki Cennet Adası’na döndü. Yaklaşık 4 aydır bu bölgede konaklayan Tuba, yeni bir rotada seyahate başladı.

A+A-

Muğla’daki İztuzu plajında Caretta caretta’lara yönelik Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün projesi kapsamında Deniz Kaplumbağaları Arama Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) kurulmuştu. Oluşturulan hastanede de yaralı kaplumbağalar tedavi altına alınmıştı. Bu kapsamda, yaralı olarak bulunan ve tedavi edildikten sonra uydu takip cihazı takılan 25 yaşındaki ‘Tuba’ adlı kaplumbağa ağustos ayında denize bırakılmıştı.

Tuba, ilk bir ay içinde Rodos’a kadar gitti ve ardından Marmaris’teki Cennet Adası’na döndü. Yaklaşık 4 aydır bu bölgede konaklayan Tuba, yeni bir rotada seyahate başladı. Uydu takip cihazından alınan son verilere göre Tuba, Cennet Adası’nı terk etti ve Akdeniz içlerine doğru gitmeye başladı. Şu anda Yunanistan civarında olduğu belirlendi. Tuba’yı takip eden DEKAMER yöneticisi Yakup Kaska, “Sular soğuyunca Tuba daha sıcak sulara doğru gitmeye başladı. Şimdi Yunanistan kıyılarında. Akdeniz içlerine doğru gideceğini bekliyoruz. Mevcut rotası kışı Libya veya Tunus kıyılarında geçirebileceğini gösteriyor. Takip edip göreceğiz, biz de çok merak ediyoruz” dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 14639 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.