1. HABERLER

  2. DENİZ ULAŞIMI

  3. Tunç Soyer açıkladı: İzmir-Selanik gemi seferleri yeniden gündemde
Tunç Soyer açıkladı: İzmir-Selanik gemi seferleri yeniden gündemde

Tunç Soyer açıkladı: İzmir-Selanik gemi seferleri yeniden gündemde

İBB Başkanı Tunç Soyer, “İzmir-Selanik gemi seferlerini başlatmak istiyoruz. Pandemi sebebiyle bu proje gecikti; ama çalışmalara tekrar başlayacağız” dedi.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, görev süresi nedeniyle veda ziyaretinde bulunan Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Michael Christos Diamessis’i ağırladığı görüşmede Selanik-İzmir deniz seferleri projesini yeniden ele alacaklarını söyledi.

İHA’da yer alan habere göre, Büyükelçi Diamessis ile Başkonsolos Balkiza’nın da hazır bulunduğu görüşmede, İzmir-Selanik arası ilişkilerin geliştirilmesi konusu da gündeme geldi. Büyükelçi, “Devletler arasında çok yakın ilişkiler olmadığı hâlde sizin verdiğiniz bu destek için müteşekkririz. Ortak geçmişimiz, iyi kötü anılarımız var. Artık sadece güzel anılarla devam edeceğiz” diyerek, İzmir ile Selanik arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin öneminden bahsetti.

Soyer ise “Tam da bu nedenle ilişkilerimizi geliştirmeliyiz. Gelecek bizim. Dayanışma ile ilerleyeceğiz” diyerek gemi seferleri projesinin pandemi sebebiyle gecikme yaşadığını ancak çalışmalara tekrar başlayacaklarını ifade etti.

Vira Haber

Bu haber toplam 1410 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.