1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. TÜRDEF 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı
TÜRDEF 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı

TÜRDEF 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Türkiye Denizcilik Federasyonu (TÜRDEF) 4. Olağan Genel Kurul toplantısı 25 Mart 2017 Cumartesi günü Hilton Hotel Kozyatağı’nda yapıldı.

A+A-

Gerçekleşen TÜRDEF 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na, UDHB Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim Özpak, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Olcay Özgürce, Gemi ve Yat İhracatçılar Birliği Başkanı Başaran Bayrak, Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği Başkanı Salih Zeki Çakır, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Başkanı Feramuz Aşkın, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı Başkanı Bülend Temur, Özel Denizcilik Kursları temsilcisi Yusuf Sertkaya, Akaryakıt Deniz Tankerleri Kooperatifi temsilcisi Mehmet Bekiroğlu, Türk Armatörleri İşverenler Sendikası temsilcisi Faruk Doğan, Türk Loydu Vakfı Başkanı Cem Melikoğlu, Türkiye Denizcilik Vakfı temsilcisi Arslan Dede, TÜRDEF Kurucu ve Üye Dernekleri delegeleri, STK temsilcileri ve basın mensupları katılım gösterdi.

turdef_4._genel_kurul_1.jpg

Açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan TÜRDEF 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın sunumunu TÜRDEF Genel Sekreteri Müh. Ahmet Hamza yaptı. Yapılan açılış sunumunun ardından gerçekleşecek olan genel kurul toplantısı için divan heyetine Süleyman Savaş, Ayşe Aslı Başak, Görkem Elmalıpınar ve Cihat Ağcabaşoğlu seçildi.

turdef_4._genel_kurul_7.jpg

Açılış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye ilk olarak TÜRDEF Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Erkan Dereli davet edildi. Dereli yapmış olduğu konuşmasında, “Türkiye Denizcilik Federasyonu bir STK’dır. STK’lar demokrasinin vazgeçilmez öğeleridir. Örgütlü olmayan toplumlar önce bağımsızlığını, sonra da özgürlüğünü kaybeder. Ancak, maalesef özgürlüğü kaybetmemek için örgütlenme bilinci toplumumuzda ne yazık ki layık olduğu yerde değildir” dedi.

turdef_4._genel_kurul_8.jpg

Dereli sözlerine şöyle devam etti, “18 Mart 2011’de kurulan federasyonumuza 2015 yılında 4 yeni üye, 2016 yılında da 5 yeni üye derneğin katılımı gerçekleşmiştir. Yaptığımız tüm çalışmalar ve müracaatımız neticesinde Denizcilik Federasyonu olan ismimiz, 5253 sayılı dernekler kanununun 28ci maddesine göre İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı 21 Aralık 2015 tarihli 4143 sayılı oluru ile isminin başına Türkiye kelimesi alması uygun bulunmuş ve unvanımız Türkiye Denizcilik Federasyonu olarak tescil edilmiştir. Türkiye adını almak, bizlere çok daha büyük sorumluluk ve çok daha büyük görevler yüklemiştir. Böylelikle 2015 yılında 46, 2016 yılında 54, 2017 yılında bugüne kadar 16 faaliyette bulunduk.”

TÜRDEF başkanının konuşması ardından sırasıyla, DEFAV Başkanı Bülend Temur, GEMİMO Başkanı Feramuz Aşkın, Türk Loydu Vakfı Başkanı Cem Melikoğlu, KOSDER Başkanı Salih Zeki Çakır, BAÜ Türbam Müdürü Saim Oğuzülgen, GYİB Başkanı Başaran Bayrak, UDHB Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim Özpak’ta açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Toplantı gündem maddelerinin yanı sıra, Türkiye Denizcilik Federasyonu (TÜRDEF) ilk kurucu başkanı Müh. Selçuk Şenkal ile 1. ve 2. dönem başkanı Müh. Bülend Temur'a teşekkür plaketleri takdim edildi.

turdef_4._genel_kurul_29.jpg

Gerçekleşen 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda tek seçim listesi üzerinden yapılan oylamayla Türkiye Denizcilik Federasyonu yeni yönetim kurulu asil üyeliğine; “Erkan Dereli, Alaattin Yıldırım, Ahmet Hamza, Alper Demircan, Ayhan Yıldızel, Cengiz Karabüber, Görkem Elmalıpınar, Gürkan Akar, Kayhan Aytuğ, Koray Karagöz, Mustafa Demiröz, Mert Çakmakçı, Muhammer Arslantürk, Serdar Argıç, Tuğsan İşiaçık Çolak” yönetim kurulu yedek üyeliğine ise, “Osman Bilgin, Hakkı Şen, Özgür Üstüner, Abdullah Talip Sencer, Savaş Yeşil, Mustafa Kaya” seçildi.

TÜRDEF Denetleme Kurulu asil üyeliğine, “M. Birol Bayrakdar, Feramuz Aşkın ve A. Baybora Yıldırım” yedek üyeliğine ise, “İsmail Akpınar, T.Mustafa Akyol, Barış Dedetaş” seçildi.

Seçimler sonrası TÜRDEF ve sektöre ilişkin dilek-temmeniler katılımcılardan alındı ve toplu fotoğraf çekimi ile genel kurul sonuçlandırıldı.

Haber & Fotoğraflar: Hüseyin Altay YONTAN / Vira Haber

Bu haber toplam 4642 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum