1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Turizimcilerin umudu vergi muafiyetinde
Turizimcilerin umudu vergi muafiyetinde

Turizimcilerin umudu vergi muafiyetinde

Rus krizinden en çok etkilenen sektörlerden olan turizm sektörü, bu yılı zararsız atlatabilmek için ÖTV ve KDV muafiyeti istedi.

A+A-

Turizm sektöründe bugüne kadar yapılan yatırımların 75 milyar dolara ulaştığını kaydeden Türkiye Otelciler Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, darboğazda olan sektör için mali tedbirler istedi.

Rusya ile yaşanan siyasi sıkıntı ve terör olaylarının getirdiği güvenlik sorunu nedeni ile büyük kayıpla karşı karşıya olduklarını anlatan Bayındır, turizmcilerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi’nden (KDV) muaf tutulmalarını önerdi.

500 bin kişi işsiz kalır

Dün İstanbul’da düzenlenen Genel Kurul toplantısında sektöre dönük mesajlar veren Bayındır, turizm belgeli yatırımcıların ihracatçı statüsünde olmasına rağmen KDV ve ÖTV muafiyetinden yararlanamadığını kaydetti. Turizm sektörüne bu hakların verilmesi gerektiğini belirten Bayındır, 18 ay ödemesiz, Eximbank ve özel bankalar aracılığı ile verilecek kredi desteğine de ihtiyaç duyulduğunu anlattı.

Öte yandan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, terör ve savaş algısı nedeniyle turizmde yaşanan kriz sonucu Antalya’da 15 bin işçinin işten çıkarıldığını, önlem alınmadığı taktirde sektörün yüzde 50 daralarak 500 bin kişiyi işten çıkarmak zorunda kalacağını söyledi. İşler, vergide esneklik ve muafiyet, yurtdışı çıkışlara tanıtım harcı, tatil kredisi istedi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1650 defa okunmuştur
Etiketler : , , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.