1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Yunanistan'ın taşra bölgesi krizden etkilenmedi
Yunanistan'ın taşra bölgesi krizden etkilenmedi

Yunanistan'ın taşra bölgesi krizden etkilenmedi

Yurt genelinde büyük bir krizin içinde olan Yunanistan'da Türklerin yoğun yaşadıkları yerlere yakın konudaki limanlar 2015 yılını karla kapattı.

A+A-

Yunanistan Özelleştirme İdaresinin (TAİPED) 2015 yılı raporuna göre uluslararası ilgi gören 10 Yunan limanı kârlılık oranlarını arttırdı. 2015’te kazançlarını arttıran 10 Yunan limanı ise şöyle: Dedeağaç, Kavala, İgumenitsa, Lavrio, Patra, Kerkira, Elevsina, Rafina, İraklio ve Volos. TAİPED, söz konusu limanların 2014’teki kâr oranlarında da yüzde 40 artış olduğunu hatırlattı.

İraklio ve Lavrio limanlarında yılın 12 ayı boyunca kurvaziyerler konusunda önemli hareketlilik yaşanıyor. Patra ve İgumenitsa limanlarında ise limanların seviyesini arttıracak altyapı çalışmaları ilerletiliyor. Dedeağaç limanında ise limanı kavşak noktası haline getirecek demiryolları ile bağlantı çalışmaları devam ediyor.

Bu 10 taşra limanı özelleştirilmek üzere TAİPED’in portföyünde bulunuyor. Ancak şimdilik bu 10 liman hakkında ne ihale açıldı, ne de değerlendirme modeli belirlendi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1911 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.