1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türk Ticaret Kanunu tanıtıldı
Türk Ticaret Kanunu tanıtıldı

Türk Ticaret Kanunu tanıtıldı

Türkiye’de iş ve ticaret dünyasını temelden değiştirecek olan Yeni Türk Ticaret Kanunu Aliağa Ticaret Odası’nda düzenlenen Seminerle iş dünyası, Hukukçular ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlere tanıtıldı.

A+A-

Türkiye’de iş ve ticaret dünyasını temelden değiştirecek olan Yeni Türk Ticaret Kanunu Aliağa Ticaret Odası’nda düzenlenen Seminerle iş dünyası, Hukukçular ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlere tanıtıldı.

Seminerde; TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Eğitmeni, İş ve Ticaret Hukuku Uzmanı Avukat Nazmiye Öncel Düvenci, Yeni Türk Ticaret kanunu ile iş yaşamına getirilen önemli yenilikleri katılımcılarla paylaştı. İki oturumda gerçekleşen seminer sabah 09.30’dan 16.30 a kadar 6 saat sürdü.

İş ve Ticaret Hukuku Uzmanı Avukat Nazmiye Öncel Düvenci seminerin öğleden önceki bölümünde; yeni şirket kuruluşları, ticari işletmeler, Ticaret Şirketleri ve Taşıma İşleri ile ilgili temel değişiklikleri aktardı. Öğleden sonra gerçekleşen ikinci bölümde ise Yeni Türk Ticaret Kanunu’nda yer alan; Deniz Ticareti ve Sigorta Hukuku ile ilgili temel değişiklikler ile son hükümler ile eklenen temel değişiklikler tartışıldı.

Domain adları da sermayeye eklenecek
Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun bilişim teknolojilerindeki gelişmelerin iş dünyasında kullanılabilmesine ilişkin hükümleri içerdiğini dile getiren İş ve Ticaret Hukuku Uzmanı Avukat Nazmiye Öncel Düvenci, yeni yasa ile şirketadi.com gibi internet alan adreslerinin de sermaye değeri olarak kabul edileceğini ifade ederek, “Yeni yasayla Elektronik ortamlar, alanlar, adlar ve işaretlerin ticaret şirketlerine sermaye olarak getirilebileceği kabul edilmiştir. Böylece bir şirkete ait alan adının değeri, bilirkişiler tarafından tespit edilerek, değer şirket sermayesine eklenebilecek” dedi.

Şirket ortaklarına özel şifreli giriş
Yeni Yasa ile şirket genel kurullarının elektronik ortamda yapılması imkanının getirildiğini kaydeden Av. Düvenci, “Şirketler; Yeni Türk Ticaret Kanunu ile bilgi toplumunun ihtiyaç duyacağı bilgilere internet sitelerinde yer vermek zorunda. Her şirketin bir internet sitesi olacak. Bu sitenin bir bölümünde yasanın bulunmasını isteğini bilgiler yer alacak. Ancak ticari ve şirket sırları gibi kamuya açık olmaması gereken bilgiler şifreli ve ancak ortaklar gibi sınırlı kullanıcıya erişim izni verilerek kullanılabilecek” dedi.

Her şirketin internet sitesi olacak
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Eğitmeni, İş ve Ticaret Hukuku Uzmanı Avukat Nazmiye Öncel Düvenci, şirketlerin kuracağı internet sitelerinin içeriğinin daha sonra çıkacak düzenlemelerle belirleneceğine işaret ederek; “İnternet sitesinin bilgi toplumu hizmetine ayrılmış bölümü herkese açıktır. Erişim hakkının kullanılması, sınırlandırılamayacak ve şarta bağlanamayacak. Web sitesine konulacak hiç konulmamış sayılacak. Bu madde kanun yürürlüğe girdikten 1 yıl sonra yani 01.07.2013 tarihinde yürürlüğe girecek. Böylece küçük ölçekli işletmelerin internet sitesi kurabilmesi için süre tanınmış olmaktadır.” Dedi.

Adnan Saka; Yasa, kayıtdışını, kayıt altına alacak
Seminer Sonunda katılımcılara teşekkür eden Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka; Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun 1535 maddeyi içeren bir yasal düzenleme olduğunu ifade ederek yasanın tüm iş yaşamını kökten değiştireceğini söyledi.

Saka, Aliağa Ticaret Odası’nın, Yeni Ticaret Kanunu’na ilişkin Türkiye’deki ilk bilgilendirme toplantısı yapan odalardan olduğunu ifade ederek, “Yeni kanun ile iş yaşamımızda alışık olmadığımız değişiklikler yaşanacak. Yasa ile kayıtdışının, büyük ölçüde kayıt altına alınması sağlanacaktır. İşletmelerimize daha serbest hareket edebilme imkânı getiren, bununla birlikte şirket kuruluşundan, elektronik ortamda genel kurul yapmaya kadar bir çok alanda yenilikleri kapsayan yasanın tüm yönlerini öğrenme imkanı bulduk. Kısa süre içinde Torba Yasa ve bunun üyelerimize getirdiği önemli avantajlara ilişkin bilgilendirme toplantıları yapacağız” dedi.

Seminerin sonunda Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, İş ve Ticaret Hukuku Uzmanı Avukat Nazmiye Öncel Düvenci’ye katılımından dolayı teşekkür plaketi sundu.

Virahaber

Bu haber toplam 953 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.