1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Türkanime ve Anime sevenler için vampir anime filmleri
Türkanime ve Anime sevenler için vampir anime filmleri

Türkanime ve Anime sevenler için vampir anime filmleri

Vampir filmlerini Hollywood filmlerinden biliriz. Klasik, insanlar vampirlere karşı savaşır ve insanlar vampirleri yok ederler.

A+A-

Animelerdeki  vampir filmlerinin güzelliği ise daha farklı tatlarda, farklı kurgularda olması. İnsanlar, Türkanime ve anime izlemeyi sevenler, belki de bu yüzden basmakalıp konuları değilde, farklı konulara ve bakış açılarına sahip, vampir filmlerini tercih ediyorlar. Benim gibi Hollywood tarzı vampir filmlerinden sıkılmış, Türkanime ve anime izleyicileri için, iki vampir filmi öneriyorum.

     Shiki

     Türkanime ve anime izlemeyi sevenler için seçtiğim ilk vampir türündeki anime Shiki. Shiki’nin hikâyesi, Sotoba adında ormanlarla çevrili sessiz ve sakin bir köyde geçiyor. Kasaba, sıradan bir kasabadır ve bu kasabada herkes birbirini tanımaktadır bu yüzden de suç oranı sıfırdır. Günlerden birgün, yıllardır boş olan Kanemasa malikânesine birileri taşınır. Taşınan aile, kasaba halkının dikkatini çeker çünkü malikâneyi sanki yüzyıllar öncesinden kalma bir şato gibi inşa etmişlerdir. Bu Kanemasa malikânesine, taşınma olayı olduktan sonra insanlar garip bir hastalıktan ölmeye başlar. Kimse Kanemasa malikânesi ve ölümler arasında bir bağ kurmaz. Daha sonra kasabada insanlar iki, üç gün ara ile ölmeye başlarlar. Kasabanın doktoru olan Toshio Ozaki, önceleri bunun bir salgın olduğunu düşünür. Fakat doktor çok yakında asıl sebebin bu olmadığını anlar. Fakat Doktor Ozaki’den önce olayı çözen birisi vardır. Kasabanın gençlerinden Yuuki, insanların bir salgından değil “Shiki”ler, yani vampirler tarafından öldürüldüğünü farkeder. Konusu, diğer alışılageldiğimiz vampir filmlerinden çok farklı, insanlar iyi vampirler kötü gibi bir algı yok. Filmde vampirler de hayatını idame etmeye çalışan varlıklar. Türkanime ve anime izlemeyi seven izleyicilere Shiki’yi izlemelerini tavsiye ediyorum.

     Black Blood Brothers

     Türkanime ve anime izlemeyi sevenler için, seçtiğim ikinci vampir filmi ise “Black Blood Brothers”Hong Kong’daki Kutsal Savaş’tan on yıl sonra, Silver Blade ve kardeşi Mochizuki, sevgilisini de  kaybetmesine rağmen Japonya’ya geri döner. Kaowloon çocuklarının çoğunu yoketmiştir. İki kardeş, Kutsal Savaş'tan kurtulan Kaowloon çocuklarının, davet edilmedikçe,  girişine izin verilmeyeceği, korunan bir şehir olan "Özel Bölge"yi ele geçirmek üzere olduklarını keşfeder. Kırmızı Kanlar insanları ifade eder, Kara Kanlar vampirleri ve Mochizuki Kardeşler, seçkin bir vampir klanının soyundan gelen Eski Kan'dır. Kardeşi, Kaowloon çocuklarından biri tarafından kaçırıldığında, Jirou'nun bir kez daha savaşmaktan başka seçeneği kalmaz. Türkanime ve anime izlemeyi sevenler için, 12 bölümlük vampir türünde, yoğun aksiyon sahnelerinin de bulunduğu müthiş bir seri.

     Türkanime ve anime izlemeyi sevenler için seçtiğim iki film, farklı kurgularda vampir temalı filmler. İzlediğiniz zaman çok keyif alacağınız iki vampir temalı anime. Size iyi seyirler.

Bu haber toplam 11544 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.