1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye Çevre Haftası Teması; "Temiz Deniz, Temiz Dünya"
Türkiye Çevre Haftası Teması; "Temiz Deniz, Temiz Dünya"

Türkiye Çevre Haftası Teması; "Temiz Deniz, Temiz Dünya"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yürütülecek ve 5 Haziran'da başlayacak Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde 81 ilde deniz kirliliğinin önüne geçilmesi ve kıyı alanlarının korunmasının önemi anlatılacak.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 21 Mayıs 2022'de Resmi Gazete'de yayımlanan, "Türkiye Çevre Haftası" konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 81 ilde yapılacak etkinliklere ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un imzasıyla 81 il valiliğine ve Bakanlık İl Müdürlüklerine gönderilen genelgeye göre, 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası'nda 81 ilde, denizler ve doğal çevrenin korunması, denizler ve iklim değişikliği ilişkisinin işlenmesi, denizlerin kıyı alanları ve karalarla olan bağlantısının çevresel boyutuyla ele alınması ve kirlenmeden korunması gerektiği vurgulanacak.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından "SKA-14 Sudaki Yaşam" ve Uluslararası Okyanus Bilimleri On Yılı programına katkı sağlayacak Çevre Haftası etkinlikleri "Temiz Deniz, Temiz Dünya" temasıyla kutlanacak.

Çocuklar "deniz müfettişi" olacak

"Çevre müfettişleri artık deniz çevresi müfettişi de oluyor" vurgusuyla çocuklara yönelik etkinlikler düzenlenecek. Çocuklara, Mavi Vatan kavramı, deniz kaynaklarının ülkenin zenginliği olduğu ve yaşamlarımızın denize bağlı olduğu konuları anlatılacak.

Bu kapsamda "Karasal Faaliyetlerden Kaynaklanan Deniz Kirliliği", "Sıfır Atık Mavi", "Çöpsüz Miras Bırakmak", "Biyolojik Çeşitliliği Korumak", "İklim Dengesini Sürdürmek", "Sağlıklı ve Üretken Denizler" konularında söyleşi, gösteri ve konferanslar düzenlenecek.

Vira Haber

Bu haber toplam 1612 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.