1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Türkiye Denizcilik Federasyonu’ndan Denizciler Günü bildirisi
Türkiye Denizcilik Federasyonu’ndan Denizciler Günü bildirisi

Türkiye Denizcilik Federasyonu’ndan Denizciler Günü bildirisi

Türkiye Denizcilik Federasyonu, 25 Haziran Dünya Denizciler günü sebebiyle bir bildiri yayınladı.

A+A-

Türkiye'de bulunan denizcilik derneklerini tek çatı altında toplamak amacıyla 2011 yılında kurulan Türkiye Denizcilik Federasyonu, 25 Haziran Dünya Denizciler günü sebebiyle bir bildiri yayınladı.

Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından yayınlanan bildiri şu şekilde;

"Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO); Çok zor koşullarda çalışarak, toplumların refahını yükselten, önemli kazanımlar sağlayan ve dünya ticaretinin çok büyük bir bölümünü gerçekleştiren  deniz insanlarının, bu çok önemli katkısını hatırlamak ve dünya kamuoyuna sürekli hatırlatmak için, STCW sözleşmesinin 2010 yılında Filipinler/Manila kentinde yapılan diplomatik konferans gününü, (25 Haziran) “Dünya Denizciler Günü” olarak ilan etmiştir. Her sene ayrı bir konunun gündeme getirildiği Denizciler Günü’nün bu seneki Teması ( "At Sea For All" “Herkes için Denizdeler” )’dir.

Dünya için vazgeçilmez olan denizciliğin sürdürülebilmesi için sessizce ve hiçbir dikkat çekmeden denizciliği ve dünyayı hareket halinde tutan bu vefakâr denizcilerin bu çabalarının herkes tarafından takdir edilmesi gerekmektedir.

Tüm dünya dış ticaretinin % 90’dan fazla bir kısmı deniz yolu ile yapılıyor. Dünyada 70.000 i aşkın ticaret gemisinde çalışan 1,5 milyondan fazla denizci, dünya ekonomisine ve toplumların refahına eşsiz bir katkı sağlıyor. Ülkelerin ham maddelerini, mamul ürünlerini, yakıtlarını, gıdalarını ve birçok ihtiyacını emniyetli, etkili ve çevreye en az zarar verecek şekilde taşıyorlar. Ancak bu katkı, fazla göz önünde olmadığı için, maalesef zaman zaman kamuoyunun dikkatinden kaçıyor.

Türkiye Denizcilik Federasyonu olarak;

Ülkemiz Bayrağını çok zor koşullarda tüm dünya denizlerinde dalgalandıran, sevdiklerinden uzakta, doğa ile mücadele ederek dünya ekonomisine ve toplumların refahına katkı sağlayarak ekmek parasını kazanan Türk denizcilerinin, onların vefakâr eş ve ailelerinin, her türlü zorluklara rağmen, Denizde Kariyer yapmaya çalışan tüm meslektaşlarımızın, “25 Haziran Dünya Denizciler Günü”nü kutlar, toplumumuzun refahı ve gelişmesindeki katkıları için kendilerine teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız.

Onlar, sadece sektör ve kariyerleri için değil "At Sea For All" “Herkes için Denizdeler.

Türkiye Denizcilik Federasyonu;  IMO’nun beyaz listesinde yer alan ülkemizde, “Denizciliği, Türk’ün Büyük Milli Ülküsü” olarak görmekte olup, bu güne kadar yaptığı tüm çalışmalarda olduğu gibi, bundan sonra da uluslararası sözleşmeler doğrultusunda, ulusal mevzuatımızın eksiklerinin tamamlanması için çalışmalarını yürütecektir. Denizcilerimizin daha iyi şartlarda çalışabilmesi ve Türk denizcisinin, Türk denizci eş ve ailelerinin yaşantılarının, hayatlarının görünmeyen yüzlerinin, toplum tarafından daha iyi anlaşılabilmesini sağlamak için, çalışmalarına hiç ara vermeksizin devam edecektir."

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2028 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.