1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. "Türkiye denizlerinin farkında"
"Türkiye denizlerinin farkında"

"Türkiye denizlerinin farkında"

Deniz Ticaret Odası 11.Geleneksel Fotoğraf Yarışması Sergi Açılışı yapıldı. Sergi açılışında dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi.

A+A-

Deniz Ticaret Odası 11.Geleneksel Fotoğraf Yarışması Sergi Açılışı yapıldı. Sergi açılışında dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi.

Ödül törenine Seçici Kurul üyeleri, Deniz Ticaret Odası Sanat Danışmanı, Muhsin Divan, Tufan Kartal, Emekli Amiral Rıza Nur Öncü (DTO Temsilcisi), Ufuk Teksoy, İsmail Tütün katıldı.

 

Ödül töreninde konuşan DTO Sanat Danışmanı ve yarışma Koordinatörü Mühsin Divan, DTO’nın 11 yıldır fotoğraf sanatına büyük destek verdiğini belirterek, 11 yıl içinde DTO tarafından 200 bin TL’lik ödülün fotoğrafçılık sanatına armağan edildiğinin altını çizdi. Divan, 407 fotoğraf sanatçısının 1800’e yakın fotoğrafla yarışmaya katıldığını hatırlatarak, bu fotoğrafların belirledikleri konuya uygun olmayanlarını elemek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Divan, “Yakın zamana kadar gelişmiş ülkeler “Türkiye üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olmasına rağmen, Türkiye sırtını denize dönmüş insanlar ülkesi” diye Türkiye ile alay ediyorlardı. Ama son yıllarda denize ve çevreye olan bilincin artmasıyla birlikte Türkiye artık denizlerinin farkında.  Çünkü bu yarışmaya denize kıyısı olmayan birçok ilimizden katılımlar oldu” dedi.  Değerlendirme sırasında ellerinden geldiği kadar objektif olmaya çalıştıklarına değinen Divan, “Ne kadar objektif olmaya çalışsak da bizimde kendimize has sübjektif değer yargılarımız, konsantrasyonumuz, fotoğrafa bakış açılarımız var. Bu yarışmaların doğasında olan bir durum” şeklinde konuştu.

 

Törende hazır bululan Deniz Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Ertan, yarışmanın 11 yıldır devam ettiğini hatırlatarak, “DTO olarak sanata büyük önem veriyoruz. Son yıllarda çevreci mantığında ön plana çıkmasıyla yarışmamız enteresan bir hale geldi. Bu ve buna benzer yarışmaların devam etmesi çok önemli. Denize bakış açımızın ve denize olan sevgimizin her yıl biraz daha artması yarışmaya katılımı da arttırıyor. Bütün katılımcıları tebrik ediyorum” dedi.

 

Ödül Alanlar

DTO Başarı Ödülleri İstanbul’dan yarışmaya katılan Ziya Kasapoğlu, Ufuk Akarı ve Yasemin Kabasakal tarafından paylaşıldı.  Mansiyon ödülleri Ankara’dan Cem Korkmaz’a, İstanbul’dan Ali Yüce’ye ve Bursa’dan Mehmet Aybars’a verildi. İDO Başarı Ödülleri ise İstanbul’dan katılan, Seçkin Uçan, Arman Camgözoğlu ve Ayşegül Çelik Sosyal’a verildi. 40 eser satın almaya ve sergilemeye değer görüldü.

 

Değerlendirme nasıl yapıldı?

Deniz Ticaret Odası tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasının jürisi olarak 02 Temmuz 2010 günü toplam 407 katılımcı tarafından gönderilen 1756 eserin değerlendirilmesi yapıldı. Seçici Kurul üyeleri, Muhsin Divan, Tufan Kartal, Rıza Nur Öncü (DTO Temsilcisi), Ufuk Teksoy, İsmail Tütün’den oluştu. İlk tur elemede “iki kalsın” oyu alan eserlerden 179 adedi ikinci tura geçti. İkinci turda 3 oy alan 60 eser değerlendirildi. Üçüncü turda 4 oy alan 60 eser seçildi. Dördüncü turda 5 oy alan 46 eser son sergilemeye kaldı. Bu turda gizli oylama ile değerlendirildi ve en yüksek puan alan ilk 6 fotoğraf sırasıyla ödüle layık görüldü. İDO tarafından sergilemelerden 3 adeti daha seçildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Virahaber

Bu haber toplam 5765 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.