1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kâhin Paul'ü kızarmak istiyorlar
Kâhin Paul'ü kızarmak istiyorlar

Kâhin Paul'ü kızarmak istiyorlar

Alman taraftar, takımlarının eleneceğini bilen kâhin ahtapot Paul'ü kızartmak istiyor.

A+A-

Alman taraftar, takımlarının eleneceğini bilen kâhin ahtapot Paul'ü kızartmak istiyor. İspanya Başbakanı Zapatero ise ahtapot için Almanya'ya koruma ekibi göndermeyi düşünüyor!

Güney Afrika'nın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası'nda sona yaklaşılırken "kâhin ahtapot Paul" ününe ün katmayı sürdürüyor. Turnuva boyunca yaptığı yüzde yüzlük tahmin başarısı ile futbol ve vuvuzeladan daha fazla konuşulan Paul, Alman milli takımı için yaptığı son tahmini ile başını derde soktu. Kâhin Paul, önceki gün oynanan Almanya-İspanya yarı final maçından önce İspanya'nın finale kalacağını bilince Almanya'da "günah keçisi" ilan edildi. Elenene kadar turnuvanın en güçlü favorisi olarak görülen Almanlar, bugünlerde Paul'ün dolaylı yoldan eleneceklerini tahmin etmiş olmasını bir türlü içlerine sindiremiyor. "Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar" misali, Paul'ü kızartmak isteyenler bile var. Buna karşılık İspanya'nın en üst makamlarından kâhin ahtapota koruma teklifi geldi. İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, Almanya'yı 1-0 yenerek finale çıkmalarıyla ilgili "Çok mutluyum" dedikten sonra "Ahtapot için bir koruma ekibi göndermeyi düşünüyorum" diye espri yaptı. Zapatero'nun yorumundan sonra İspanyol bakanlar da kâhin ahtapotu dillerine doladı. Çevre Bakanı Elena Espinosa, "Gelecek pazartesi günü AB Bakanları toplantısı var. Almanların bu ahtapotu yememesi için toplantı sırasında Paul'ü avlama yasağı isteyeceğim!'' diye konuştu.

Final Tahmini Merak Ediliyor

İngiltere'de doğduktan sonra şu an yaşadığı Almanya'nın Oberhausen kentindeki "Sea Life'' adlı akvaryuma getirilen Paul'ün "yeteneği", futbol tutkunu bakıcıları tarafından ortaya çıkarıldı. Bakıcılar ilk olarak 2008 Avrupa Şampiyonası'nda kendi aralarında geliştirdikleri sistem ile Paul'e maç tahminleri yaptırdı. Bu turnuvada tahminleri ile üstün başarı gösteren Paul'ün Dünya Kupası'nda neler yapabileceğini merak eden bakıcılar aynı sistemi yine denedi. Böylece Paul gerçek bir kâhin olduğunu herkese kanıtladı. Paul'ün yaşadığı akvaryuma, üzeri maçı oynayacak takımların bayrakları ile örtülü ve içi yiyecek dolu iki kutu bırakılıyor. Paul saatlerce düşündükten sonra hangi bayrağın bulunduğu kutuya giderse o takımın kazanacağına inanılıyor. Kâhinin tahmin anları birçok kanalda canlı yayınlandı. Oliver Walenciak adlı bakıcısı şöyle konuşuyor: "Ahtapotların 9 beyni var. Biz de Paul'un sezgilerinin güçlü olacağı tahmin ettik. O, kesinlikle olağanüstü güçlere sahip" Şimdi en çok merak edilen konu ise Paul'ün 11 Temmuz'da Hollanda-İspanya arasında oynanacak final maçında kimi tercih edeceği...

Sabah

Bu haber toplam 935 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.