1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. TURMEPA, lise öğrencilerine deniz bilincini aşıladı
TURMEPA, lise öğrencilerine deniz bilincini aşıladı

TURMEPA, lise öğrencilerine deniz bilincini aşıladı

DenizTemiz Derneği / TURMEPA, İzmir'in Narlıdere ilçesinde bulunan Arkas Narlıdere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğrencileri ile bir araya geldi. TURMEPA yetkilileri öğrencilere deniz bilincini aşıladı.

A+A-

Gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla 22 yıldır hizmet veren TURMEPA ile ana faaliyet kolu olan denizcilikten yola çıkarak deniz kirliliği konusuna duyarlı olan ve çocukların küçük yaşlardan itibaren denizle bağlarını güçlendirmeyi hedefleyen Arkas'ın biraraya gelerek başlattıkları “Deniz - Çevre Eğitimleri" projesi devam ediyor.

İlk olarak Karşıya Piri Reis İlköğretim Okulu, ardından Güzelbahçe Piri Reis İlköğretim Okulu ve Buca Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nde öğrencilere eğitimler veren Arkas ve TURMEPA son olarak Arkas Narlıdere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluştu.

Deniz kirliliğinin kaynağı "İnsan"

Geleceğin denizcileri olacak liselilere deniz temizliğini aşılamak amacıyla düzenlenen konferansta konuşan DenizTemiz Derneği /TURMEPA İzmir Şubesi Proje Koordinatörü Saygın Yörük, dünyanın 4'te 3'lük bölümünü kaplayan denizlerin kirlenmesinin insanlık açısından büyük tehdit oluşturduğunu dile getirdi.

Denizlerin en büyük kirlilik nedeninin insanlar olduğunu anlatan Yörük, “Tarımsal kirlilik, küresel ısınma, kıyılardaki çarpık kentleşme hatta deniz taşıtlarından kaynaklanan kirlilik deniz yaşamını büyük ölçüde tehdit ediyor. Denizcilerin bilinçsizliği ve bilinçsiz avlanma nedeniyle son 50 yılda denizlerimizde bulunan balık türlerinden 26'sının nesli tükendi. Denizlerin kirlenmesi insanlığın geleceği açısından büyük tehlike oluşturuyor" dedi. 

Deniz kirliliği konusunda rakamsal örnekler veren Yörük, organize sanayi bölgelerinden her yıl 40 milyon metreküp atık sanayi suyunun denizlere akıtıldığını, dünyada saatte 675 ton çöpün denizlere ulaştığını, her yıl 2 milyon çocuğun sulardan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğini sözlerine ekledi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3487 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.