1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TURMEPA yemeği 10 Ocak'ta yapılacak
TURMEPA yemeği 10 Ocak'ta yapılacak

TURMEPA yemeği 10 Ocak'ta yapılacak

Deniz kirliliği ile mücadeleye öncelik ve Türkiye’ye yön verenler, DenizTemiz Derneği’nin ‘19. Geleneksel TURMEPA Yemeği’nde buluşuyor!

A+A-

Deniz kirliliği ile mücadeleye öncelik ve Türkiye’ye yön verenler, DenizTemiz Derneği’nin ‘19. Geleneksel TURMEPA Yemeği’nde buluşuyor!

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan M. Yaramancı, iş dünyasını, bu yıl 10 Ocak 2014 tarihinde, Quasar İstanbul ana sponsorluğunda düzenlenecek geceye, dolayısıyla temiz denizler için verilen mücadeleye destek olmaya çağırdı.

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA’nın Kurucu ve Onursal Başkanı Rahmi M. Koç ve Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan M. Yaramancı’nın ev sahipliğinde, 10 Ocak 2014 tarihinde Four Seasons Hotel İstanbul at the Bosphorus’ta düzenlenecek olan ‘Geleneksel TURMEPA Yemeği’nin misyonunu kamuoyuna duyurmak ve derneğin deniz kirliliği ile mücadelesine güç katmak amacıyla, derneğin yürüttüğü önemli projeleri hakkında bilgi vermek amacıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Gecenin ana sponsorluğunu bu yıl Viatrans A.Ş. - Meydanbey Ortak Girişimi’nin hayata geçirdiği, Türkiye ve dünyanın ilk metalüks projesi QUASAR İSTANBUL üstleniyor.

21 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirilen basın toplantısına, derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan M. Yaramancı ile birlikte Yönetim Kurulu Üyesi Nursen Gündüz ve derneğin Genel Müdürü M. Akşit Özkural’ın yanı sıra Viatrans A.Ş. - Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan ile derneğin sosyal komite üyeleri katıldı.

TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Yaramancı, Türkiye’deki en değerli İsviçreli gayrimenkul yatırımı olan QUASAR İSTANBUL’un derneğe verdiği değerli desteğe teşekkür ederken gece ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yaramancı, basın toplantısında yaptığı konuşmada, TURMEPA’nın 19 yıldır deniz kirliliği ile mücadele ederek, temiz denizlerimizin gelecek nesillerin ekonomisine, sağlığına ve refahına katkı sağlaması için çok sayıda projeyi hayata geçirdiğini söyledi. Yaramancı, dünyamızın üçte ikisini kaplayan, en önemli protein kaynağı olan deniz ürünlerinin yatağı ‘mavi’ denizlerimizin de en az ‘yeşil’ çevre kadar kirletildiğine dikkat çekti. Denizlerimizin kirlilik sebebiyle alarm verdiğini anlatan Yaramancı, “Karadeniz’de 26 balık türünün nesli tükendi. Marmara’da ise ekonomik değeri olan 124 balık türü yok oldu. Ege ve Akdeniz’deki balık varlığı da hızla azalıyor. Denizlerimiz %80 oranında karadan ve insan eliyle kirletiliyor” dedi.

Özellikle denizlerin kurtarılması için gelecek nesillerin bilinçlendirilmesine önem verildiğini söyleyen Yaramancı, bugün kadar derneğin faaliyetleriyle; 7. 488.000 öğrenciye çevre dersleri verilerek denizlerimizin sevdirildiğini, 8.953 eğitimci yetiştirildiğini ve TURMEPA eğitimlerinin 16.000.000 öğrencinin hizmetine sunulduğunu belirtti. Ayrıca TURMEPA’nın çalışmalarının da TV programları ile 4 milyon kişiye ulaştığını ve sosyal medya aracılığı ile de 5 milyona yakın kez görüntülendiğini paylaştı.

Yaramancı, dünyada sivil toplum örgütlerinin en önemli gelir kaynaklarının, kurumsal ve bireysel üyelerin aidatları ile sponsorların maddi desteklerinin yanı sıra, yılda bir kez düzenlenen ‘Geleneksel TURMEPA Yemeği’ gibi özel organizasyonlardan elde edilen gelirle sağlanabildiğinin altını özenle çizdi. Yaramancı, TURMEPA’nın kamu yararına çalışan dernek statüsünde olduğunu hatırlatarak, iş dünyasını ve sosyal çevreleri bu önemli gecede TURMEPA’ya destek olmaya davet etti.

Tezcan M. Yaramancı’nın verdiği bilgiye göre; QUASAR İSTANBUL’un verdiği destek ve bu geceden sağlanacak gelirler, öncelikle TURMEPA teknelerinin sıvı ve atık alım faaliyetlerinin desteklenmesi projesi için kullanılacak ve iki buçuk milyon litre pis suyun denizlerimize karışması önlenecek.

Derneğin Genel Müdürü M. Akşit Özkural ise, TURMEPA dört kıyı bölgemizde gerçekleştirdiği katı ve sıvı atık toplama çalışmalarıyla, son iki yılda 10 bine yakın tekneden, 8 milyon litre atık su, 4 bin 315 litre sintine ve 83 bin 443 jumbo boy poşet katı atık topladığını aktardı.

Viatrans A.Ş. - Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan da, yeşil bina konusunda dünyanın en önemli sertifikalarından Alman Sürdürülebilir Bina Sistemi Sertifikası DGNB’yi almaya hak kazanan QUASAR İSTANBUL olarak, TURMEPA ile başladığı uzun soluklu deniz dostu yolculuğunu duyurdu.

Haydar Özkan, “Viatrans A.Ş. - Meydanbey Ortak Girişimi olarak; denizlerimizi ve su yollarımızı koruma konusunda önemli bir rol oynayan TURMEPA’ya destek vermekten onur duyuyoruz. Türkiye ve dünyanın ilk metalüks projesi olan QUASAR İSTANBUL, çevre dostu duruşuyla örnek bir proje... Gururla ifade ediyoruz ki, QUASAR İSTANBUL, yeşil bina konusunda dünyanın en önemli sertifikalarından Alman Sürdürülebilir Bina Sistemi Sertifikası DGNB’yi almaya hak kazandı. Doğaya ve yeşile olan hassasiyetimizin en güzel örneği olacak bahçemizi de çevreye ve sürdürülebilir kalkınmaya yönelik duyarlı politikamız çerçevesinde hayata geçirmek için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. İstanbulluların günün her saatinde sanat ve doğayla iç içe olacakları QUASAR İSTANBUL bahçesi de çok yakında, sanat tutkunları için çekim merkezi olacak” dedi.

haydar-ozkan,-tezcan-m.jpg

turmepa.20131121171932.jpg

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 857 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.