1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. 'TCSG Güven' teslim edildi
'TCSG Güven' teslim edildi

'TCSG Güven' teslim edildi

RMK Marine'in Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşa ettiği 4 sahil güvenlik arama kurturma gemisinden "TCSG Güven", İçişleri Bakanı Muammer Güler'in de katılımıyla düzenlenen törenle teslim edildi.

A+A-

RMK Marine'nin, Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşa ettiği 4 sahil güvenlik arama kurtarma gemisinden "TCSG Güven" törenle teslim edildi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Geçmişte olduğu gibi bugün de yasa dışı tüm faaliyetlere karşı koymak, engellemek ve daha da önemlisi bunların nedenlerini ortadan kaldıracak önlemler için çalışmalarını sürdüren Sahil Güvenlik Komutanlığımız, son yıllarda uygulamaya koyduğu modernizasyon projeleriyle mevcut kuvvet yapısını, imkan ve kabiliyetlerini geliştirmeye devam ediyor" dedi.

Koç Topluluğu'nun Savunma Grubu Şirketi RMK Marine'in Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşa ettiği 4 sahil güvenlik arama kurturma gemisinden "TCSG Güven" düzenlenen törenle teslim edildi.

RMK Marine'nin Tuzla'daki tersanesinde gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende, gemilerin yapım süreci ile teknik özelliklerinin anlatıldığı sinevizyon gösterimi de yapıldı.

Bakan Güler, törende yaptığı konuşmada, Bakanlığın görevlerinin başında, vatandaşların her yerde huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sürdürmelerini sağlamanın geldiğini söyledi.

'TCSG GÜVEN' denizlere güven verecek

Gururlandıkları bir gün yaşandığını, daha önce vali olarak bu tersanede gemi indirme törenlerine şahit olduğunu belirten Güler, "TCSG Güven, bundan sonra bize denizlerde büyük bir güven verecek ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın görev alanlarına giren her konuda bizi büyük oranda güçlendirecek" diye konuştu.

Güler, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın kuruluşundan itibaren bütün aşamalarını yakından izlediğini, komutanlığın 31 yıllık süre zarfında en iyiye ulaşmanın, vatana ve millete en iyi hizmeti götürmenin kararlılığı içerisinde olduğunu anlatarak, "Sahil Güvenlik Komutanlığı, profesyonel bir kuvvet yapısı, yüksek nitelikli personeli ve sahip olduğu güçlü ve modern platformlarıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin deniz yetki alanlarında mesai mefhumu gözetmeksizin görevini ifa ediyor" dedi.

İçişleri Bakanı Güler, AB ülkelerindeki sahil güvenlik komutanlıkları arasında örnek seviyede teşkilat ve platform standardına ulaşan komutanlığın, Türkiye'nin çevresindeki denizlerde güvenliği sağlamak görevi ile en incelikli insani görev olan arama ve kurtarma faaliyetlerini de yürüttüğünü vurguladı.

7.20131121145503.jpg

Güler, her yıl 2 bin insanın hayatının kurtulmasının, önemli olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: "Komutanlık, yasa dışı göç ve kaçakçılıkla mücadele, doğal afetlerde yardım, yasa dışı su avcılığı ve deniz kirliliğiyle mücadele, stratejik öneme ait tesislerin denizden güvenliği gibi birçok alanda icra ettiği görevleriyle halkımızla iç içe yaşayan bir kolluk kuvveti. Geçmişte olduğu gibi bugün de yasa dışı tüm faaliyetlere karşı koymak, engellemek ve daha da önemlisi bunların nedenlerini ortadan kaldıracak önlemler için çalışmalarını sürdüren Sahil Güvenlik Komutanlığımız, son yıllarda uygulamaya koyduğu modernizasyon projeleriyle mevcut kuvvet yapısını, imkan ve kabiliyetlerini geliştirmeye devam ediyor."

Milli Gemi (MİLGEM) Projesi'nden de bahseden Güler, hükümet ile RMK Marine arasında imzalanan anlaşma kapsamında, dördüncü, yani son gemiyi de ocak ayında teslim alacaklarını söyledi.

Bakan Güler, RMK Marine'i kutlayarak bu işbirliğinin devam etmesini diledi.
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın da imkan ve kabiliyetlerinin her daim geliştirildiğini ifade eden Güler, yalnızca iç güvenlikte değil, ülkenin bütün kara sınırlarında da sınır fiziki güvenlik sisteminin geliştirilmesi anlamında ilerleyen dönemde yeni çalışma yapacaklarını bildirdi.

Başta komutanları olmak üzere geminin bütün mürettebatını tebrik eden Güler, "Yolları, bahtları açık olsun" dedi.

 

Savunma Sanayii Müşteşarı Murad Bayar, "İhtiyaçlarımızı milli tasarım ve milli inşa ile yapabilir konuma geldik" dedi. RMK Marine'nin Tuzla'daki tersanesinde gerçekleştirilen törende konuşan Bayar, teşkilatlarının, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na hizmet etmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

"İhtiyaçlarımızı milli gücümüzle karşılıyoruz"


Bugüne kadar birçok başarılı proje yaptıklarını anlatan Bayar, "Bunların hepsinde amacımız nedir? Silahlı kuvvetlerimizin, güvenlik teşkilatlarımızın ihtiyaçlarını milli savunma sanayimizin eliyle sağlamak, karşılamak. Bugünkü teslim ettiğimiz gemi, aslında bizim askeri gemi inşa projelerimizde ilk göz ağrımız diyebileceğimiz bir projenin sonucu. İhtiyaçlarımızı milli tasarım ve milli inşa ile yapabilir konuma geldik" diye konuştu.

6.20131121145715.jpg

Bayar, yeni projelerinin olduğunu ve çalışmalara devam edeceklerini dile getirerek, çalışmalarında hükümetin iradesinin çok net olduğunu kaydetti.

"Sahil Güvelik Komutanlığı örnek seviyede"

Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Adnan Özbal da günümüzde, denizlerin artan ekonomik önemine paralel denizlerden daha fazla hak ve menfaat talep etme mücadelesinin yoğunlaşarak devam ettiğini belirtti.

5.20131121145840.jpg

Özbal, çıkarların hassasiyetle korunması ve denizlerdeki zenginliklerden daha fazla yararlanılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın öneminden bahseden Özbal, "Sahil Güvenlik Komutanlığı, tarihindeki deneyimlerden de aldığı güçle 1982 yılından itibaren müstakil bir yapıya kavuşmuş, profesyonel kuvvet yapısı, yüksek nitelikli personeli ve milli sanayimizin gelişimine parelel olarak özellikle son 15 yıldır sahip olduğu çağdaş, güçlü ve modern platformlarıyla birlikte 7 gün ve 24 saat esasına göre başarıyla görev yapmaktadır. Sahil Güvenlik Komutanlığı, bu özellikleriyle de bölgesindeki sahil güvenlik teşkilatları arasında örnek seviyeye ulaşmış bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Koç Holding Savunma Sanayi, Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen ise daha önce teslim edilen 2 gemiden birinin Akdeniz, diğerinin ise Karadeniz'de başarılı bir şekilde görev yaptığını söyledi.


Güçlü bir tersane oluşturmak istediklerini belirten Önen, bu yatırımları, daha büyük projelerin başarıyla gerçekleşmesi için yaptıklarını dile getirdi.


Savunma Sanayii Müşteşarlığı'nın daveti üzerine ihaleye katıldıkları aktaran Önen, "Bugüne kadar yaptığımız çalışmaları değerlendirirsek, sahil güvenlik arama kurtarma projesi çerçevesinde, tersanemiz gördüğünüz gibi, 88 metre boyundaki kornet silah sistemleri, komuta kontrol sistemleri ve bir savaş gemisinde bulunabilecek her türlü sistemin entegrasyon, test ve teslimini yapabilecek kapasiteye erişti" diye konuştu.

Komutan, yemin ederek gemiyi devraldı

Konuşmaların ardından Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Özbal, geminin komutasının kendilerinde olduğuna dair gemi flandrası ile Türk bayrağını gemi komutanına teslim etti.

Komutan, gemiyi teslim aldıktan sonra Türk bayrağını öperek yemin etti. Daha sonra "TCSG Güven" gemi komutanı ve mürettebatı gemiye binerek, Türk bayrağını göndere çekti.

10.20131121145952.jpg

11.20131121150126.jpg

 12.20131121150303.jpg

 13.20131121150351.jpg

 2.20131121150436.jpg

 8.20131121150503.jpg

 9.20131121150556.jpg

 4.20131121150622.jpg

1.20131121150650.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2654 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.