1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. TURMEPA’ya “Plastiksiz Muğla” İçin Uluslararası Destek
TURMEPA’ya “Plastiksiz Muğla” İçin Uluslararası Destek

TURMEPA’ya “Plastiksiz Muğla” İçin Uluslararası Destek

Muğla’da binlerce öğrenci ve öğretmene Sıfır Atık Mavi eğitimi verildi.

A+A-

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, kurulduğu günden bu yana deniz ve kıyılarımızın korunmasını ulusal bir öncelik haline getirerek gelecek nesillere, kalkınmada sürdürülebilirlik hedefine ulaşmış, yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Monako Prensi II. Albert Vakfı’nın önderliğinde oluşturulan BeMed hibesi ile başlatılan “Plastiksiz Muğla” projesi ile Muğla’da Sıfır Atık Mavi konusunda eğitim verilerek öğrenci ve öğretmenlerin farkındalık kazanması sağlandı. Proje kapsamında yer alan okullara ulaşılması için Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği protokolü imzalandı.

Bu protokol çerçevesinde ülkemizin en uzun kıyı şeridine sahip ili Muğla’da, denizlerin önemi, ekosistemin karşı karşıya olduğu tehditler ve Sıfır Atık Mavi konulu eğitimler verildi ve etkinlikler yapıldı. Denizlerin korunmasına yönelik farkındalık oluşturularak, “Plastiksiz Muğla” için bireysel sorumlulukların benimsenmesi sağlandı.

41-sogut-vacide-tugay-ilkokulu.JPG

Mayıs 2019’da başlayan ve 12 ay devam eden proje ile özellikle Muğla’nın Bodrum, Fethiye ve Marmaris ilçelerinde toplam 7 bin 300 öğrenci ve öğretmene ulaşıldı. Eğitimlerin yanı sıra yaklaşık 300 kişinin katılımıyla Muğla’da düzenlenen kıyı temizliklerinde 1000 kg katı atık toplandı.

59-calica-sehit-sezgin-burak-canturk-ilkokulu.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 9118 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.