1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tuzla'da tankerde yangın: 2 ölü, 11 yaralı
Tuzla'da tankerde yangın: 2 ölü, 11 yaralı

Tuzla'da tankerde yangın: 2 ölü, 11 yaralı

Tuzla'da bir tersanede bakımdaki akaryakıt tankerinin kazan dairesinde yapılan çalışma sırasında çıkan yangında 2 işçi hayatını kaybetti, 1'i ağır olmak üzere ise 11 işçi yaralandı. Olayla ilgili GİSBİR taziye mesajı yayınladı.

A+A-

İstanbul Valiliği, Tuzla tersaneler bölgesindeki bir akaryakıt gemisinde bakım sırasında çıkan yangında 2 kişinin hayatını kaybettiğini 1'i ağır olmak üzere 11 işçinin yaralandığını duyurdu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da yangına ilişkin soruşturma başlattı. Yangında hayatını kaybeden işçilerin, Muhammed Ali Yılmaz ve Mehmet Tütüncü olduğu bildirildi.

İstanbul'da Tuzla tersaneler bölgesindeki Hong Kong bandıralı bir akaryakıt gemisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada, Hong Kong bandıralı LR2 POSEDION isimli gemide meydana gelen yangının, itfaiye ekiplerince söndürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, meydana gelen yangında 2 kişinin hayatını kaybettiği, 1'i ağır olmak üzere 11 işçinin de yaralandığı ifade edilerek, "Tersanedeki yangında yaralananların tedavileri bölgedeki hastanelerde yapılmakta olup, olayla ilgili incelemeler devam etmektedir. Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Soruşturma kapsamında alınan ilk bilgilere göre, gemide çalışan işçiler Muhammed Ali Yılmaz ve Mehmet Tütüncü, olay yerinde hayatını kaybetti.

Yangın nedeniyle vücutlarında çeşitli derecelerde yanık oluşan 10 kişinin de hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındıkları, bu kişilerden birinin hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında Başsavcılığın ilgili kolluk ekibine, "can güvenliğinin sağlanmasını müteakip olay yerinde kapsamlı inceleme yapılması, gerekli numunelerin alınıp incelenmesi, tersane ve gemi sorumlularının tespit edilerek savunmalarının alınması, tanık ve mağdurların beyanlarına başvurulması, araştırmaların her aşamasında ayrıntılı bilgi verilip alınacak ek talimat doğrultusunda hareket edilmesi" yönünde talimat verdiği bildirildi.

GİSBİR: Acımız büyük

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği bugün meydana gelen elim kazann ardından bir mesaj yayınlayarak acılı ailelerin acısını paylaştı: İşte GİSBİR'in açıklaması:

''28 Ocak 2019 tarihinde Tuzla’da faaliyet gösteren üye tersanelerimizden birinde  Hong Kong bandıralı Poseidon isimli akaryakıt gemisinin pompa dairesinde yapılan bakım onarım sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmıştır.

İlk andan itibaren acil müdahale girişiminde bulunulmuş, itfaiyenin de müdahalesiyle yangın hızla söndürülmüştür. Ancak maalesef bu süreçte 9 çalışanımız  yaralanmış, 2 çalışanımız ise vefat etmiştir. Yaralanan çalışanlarımız ambulansla hastaneye kaldırılmış olup, tedavileri devam etmektedir.

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği olarak yaşanan can kayıplarından büyük üzüntü duyuyoruz. Ailelerin acısını paylaşıyor, tüm yakınlarına ve çalışma arkadaşlarımıza baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.''

Cenazeler morga kaldırıldı

Bu arada Tuzla'da gemi yangınında hayatını kaybeden Muhammet Ali Yılmaz ile Mehmet Tütüncü'nün cenazeleri tersaneye gelen iki ambulansla alınarak Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morguna kaldırıldı.

Cenazeler buradan Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek. Haberi alan cenaze yakınları geldikleri tersane önünde gözyaşı döktü.

Vira Haber

Bu haber toplam 3860 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.