1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tüzmen Karadeniz'e daldı
Tüzmen Karadeniz'e daldı

Tüzmen Karadeniz'e daldı

AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, bugün geldiği Sinop'ta, 2 ayrı gemi batığı için tüple daldığı Karadeniz sularında önemli kalıntılar gördüklerini söyledi.

A+A-

Profesyonel dalgıç olan Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, Sinop'ta 2 ayrı gemi batığı için dalış yaptı.

TRT için 'Mavi Tutku' programını çeken ekip ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı Bedri Sincar ile birlikte denize açılan Tüzmen, gazetecilerin de ilgi odağı oldu.

Ada burnu mevkiinde tüplü dalış gerçekleştirdikten sonra gemiye çıkan Kürşad Tüzmen burada bir açıklama yaparak, "Sinop farklı uygarlıkların kalıntılarının bir arada olduğu yer. Sinop'a su altı zenginliğinden dolayı müze kazandırmak istiyoruz. Deniz müzesi yapılmasını istiyoruz. Suyun altında hem Osmanlı hem de Roma dönemi batıklarını bir arada görme imkanımız oldu. Bu da Sinop'un zengin tarihini gösteriyor" dedi.

Tüzmen, "Dalış yaptığımız yerde 4 tane lahit, 2 büyük Osmanlı topları gördük. Su altı müzesini buraya kazandırırsak, bu bölge en önemli turizm bölgesinden biri olacaktır. Sinop'un denizinde gerçekten büyüleyici bir atmosfer var. Bunu değerlendirmek, turistleri buraya çekmek lazım. Burayı dalış merkezi haline getirmek lazım" dedi. Tüzmen geceyi Sinop'ta geçirip, yarın da izlenimlerine devam edecek.

Bu haber toplam 849 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.