1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Uçurtma Sörfü Festivali başladı
Uçurtma Sörfü Festivali başladı

Uçurtma Sörfü Festivali başladı

"Kite Tur Türkiye 2010" Uçurtma Sörfü Festival Yarışları, Gökova Körfezi'ndeki Akçapınar sahilinde başladı.

A+A-


Gökova Rüzgar Kiteboard Okulu'nun yöneticilerinden Yavuz Aksakal, festivalin Kitesörf Türkiye Şampiyonasına hazırlık maksadıyla yapıldığını belirterek, "4 ayaktan oluşan festival Gökova Körfezi'ndeki Akçapınar sahilinde bugün başladı. Yarışları Türkiye Kiteboard Birliği düzenliyor. Festivali Eylül ayında yapılacak Uluslararası yarışlar için hazırlık olarak değerlendirebiliriz. Bugün ve yarın serbest stil yarışları yapılacak. Hafta sonunda ise parkur yarışları yapılacak. Serbest stile katılan 16 sporcumuz var fakat parkur yarışlarına 50'nin üzerinde sporcu yarışacak" dedi.

Okulun yöneticisi Özgür Ceylan ise Türkiye'nin 3 tarafının denizlerle çevrili olduğuna, ancak bunun kullanılamadığına işaret ederek, "10 yıldır Gökova Rüzgar Kiteboard Okulu'nun işletmeciliğini yapıyorum. Düzenlenen festivaller ile bölgenin tanıtımına katkıda bulunuyoruz. Çok değişik bir turizm çeşidi olan spor turizminin Muğla'da gelişmesi için çaba sarf ediyoruz. Uçurtma sörfünü diğer yelken sporlardan ayıran en önemli özellik kendinizi daha özgür hissedebilmeniz" diye konuştu.

Ceylan, yarışmaya, Gökova'daki yerli ve yabancı turistlerin de ilgi gösterdiğini ve çok sayıda turistin yarışmayı izlemek için Akçapı nar sahiline geldiğini belirterek, şöyle devam etti:
"Yarışmaya katılımların çoğu İstanbul, İzmir, Çanakkale, İç Anadolu, Karadeniz Bölgesi, Muğla'dan geldi. Çünkü bu iller Kiteboard sporunun yoğun olarak yapıldığı yerler. Bugün de rüzgar çok iyi. Sporcular çok heyecanlı dakikalar yaşıyor. Özellikle Gökova'da termal rüzgar, havaların ısınmasıyla başlar ve Ekim ayı sonuna kadar devam eder. Bu da Kiteboard için ideal koşulları oluşturuyor."

Akyaka'da Kitesörf eğitmenliği yapan Merve Ceylan ise 2008-2009 Türkiye Bayanlar Kiteboard Freestyle Şampiyonu olduğunu anlatarak, "Festivalin düzenlenmesindeki en önemli amacımız bu sporu tanıtmak. Dünya çapında büyüyen bu spor dalında Türkiye olarak artık ismimizi duyurmak istiyoruz. Akyaka sörfe başlamak için en iyi merkezlerden biri. Ben de 2007 yılında sörfe burada başladım. Türkiye'de düzenlenen yarışmalara katılıyorum. Rüzgar sörf ü, şimdiye kadar yaptığım sporlardan farklı ve doğayla iç içe bir spor" dedi.

Yarışlarda hakem olarak görev yapan İngiliz Robins Snaks, 14 yaşında İngiltere'de Kiteboard şampiyonu olduğunu söyleyerek, "2010 yılı Asya şampiyonasında Filipinler'de birinci oldum. Ayrıca Kiteboard sporunu tanıtmak ve Kiteboard yarışçısı olmak için dünyayı dolaşıyorum. Bugün düzenlenen yarışlarda ise hakemlik yapacağım" diye konuştu.

Gökova Körfezi'ndeki Akçapınar sahilinde 4 gün sürecek festivalde sporcular hünerleri sergileme, hız ve havada en uzun süre kalma olmak üzere yarışacaklar. Pazar günü sona erecek yarışlarda dereceye giren sporculara çeşitli hediyeler verilecek.

Bu haber toplam 906 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.