1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Twitter'da "Jeansbiri" isimli kullanıcı tutuklandı
Twitter'da "Jeansbiri" isimli kullanıcı tutuklandı

Twitter'da "Jeansbiri" isimli kullanıcı tutuklandı

15 Temmuz darbe girişimi sonrası #Twitter'da, "#AkSilahlanma" başlığıyla etiket açan kullanıcı adı "Jeansbiri" olan Ahmet Kemal A. tutuklandı! Jeansbiri kimdir?

A+A-

Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, sosyal medyada "#aksilahlanma" etiketini açarak kampanyaya dönüştürdüğü ve örgüt lehine faaliyette bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan "JeansBiri" adlı Twitter hesabının sahibi Ahmet Kemal Aydoğdu, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, "JeansBiri" adlı Twitter hesabından "#aksilahlanma" etiketiyle paylaşımlarda bulunan Aydoğdu'nun hakimlik sorgusu tamamlandı.

jeansbiri_twitterhesabi.jpg

Jeansbiri kimdir?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 1 milyon 600 bin takipçisi bulunan "Jeansbiri" nickiyle Twitter'da "#aksilahlanma" etiketi açan kişinin provakasyon yaptığı ihbarları üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış, yapılan araştırmalar sonrası da söz konusu kişinin Elazığ'daki Fethullahçı Terör Örgütü'yle bağlantılı olduğu gerekçesiyle KHK ile kapatılan Özel Yavuz Selim Koleji'nde öğretmenlik yapan Ahmet Kemal A. olduğu ortaya çıkmıştı. 28 Ekim tarihinde Gaziantep'te FETÖ soruşturması kapsamında aranan Fatih A. ile birlikte yakalanan şüpheli öğretmen Ahmet Kemal A.'nın evinde yapılan aramada, 236 bin 755 ABD doları, 48 bin 910 Türk Lirası, 2 radar tespit cihazı ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirilmişti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2897 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.