1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Teog sınavı kaçta? Teog günü okullar tatil mi?
Teog sınavı kaçta? Teog günü okullar tatil mi?

Teog sınavı kaçta? Teog günü okullar tatil mi?

TEOG saat kaçta? TEOG’da dikkat edilmesi gerekenler neler? TEOG sınavında hangi oturum saat kaçta başlayacak? TEOG günü okullar tatil olacak mı?

A+A-

8. sınıf öğrencileri için tartışılmaz son derecede önemli olan Temel Eğitimden Ortaöğretim’e Geçiş Sınavı TEOG’da ilk dönem sınavının ilk ayağı yarın gerçekleşecek. Peki, TEOG günü 8. sınıflar sınavda ter dökerken ortaokul seviyesindeki diğer öğrenciler için okullar tatil olacak mı?

2016 – 2017 eğitim öğretim yılının ilk TEOG sınavları yarın başlayacak. Türkiye’de çok sayıda 8. sınıf öğrencisi ortaöğretimde okuyacakları okul için belirleyici olacak merkezi sınavlara girecekler.

TEOG Birinci Oturum

TEOG sınavları birinci oturum 23 Kasım’da yapılacak ve ilk oturumda öğrenciler Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testlerini çözecekler. Her test için öğrencilere 40 dakika verilecek. TEOG 1. oturumda Türkçe sınavı saat 09.00, Matematik 10.10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı 11.20’de başlayacak.

TEOG İkinci Oturum

TEOG sınavları ikinci oturum 24 Kasım’da yapılacak ve ilk oturumda öğrenciler Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testlerini çözecekler. Her test için öğrencilere 40 dakika verilecek. TEOG 2. oturumda Fen Bilimleri sınavı saat 09.00, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10.10, Yabancı Dil sınavı 11.20’de başlayacak.

TEOG sınavları sürecince okullar tatil mi?

Hem öğrencileri hem de velileri yakından ilgilendiren TEOG sınavları sonbahar ve ilkbaharda gerçekleşiyor ki ilki 23 – 24 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Sınava 1 milyon 190 bin 826 öğrenci katılacak. TEOG'a katılacak olan öğrenciler kendi okullarında sınava girecekler. Bu nedenle sınav yapılan okullar iki gün boyunca eğitime ara verecekler. Liseler ise tatil olmayacak.

Teog stresi ile başa çıkmak için tavsiyeler

Stres: Öncelikle öğrenciler stresin kötü bir şey olduğunu düşünmemesi gerekmekte. Her insanın birçok durumda yaşadığı stres kişiyi motive eder. Ancak fazla stres ya da hiç stres olmamak kişiyi negatif olarak etkileyebilir. Bunun için ilk olarak stresli olmamızı normal görmeli ve onu nasıl idare etmemiz gerektiğini bilmeliyiz. Sınav stresinin temelinde korku yatmakta. Ancak sınav korkulacak bir şey değildir. Sınavda çözdüğünüz sorular bilginizi ölçer ama bilginiz sınavdaki başarınız kadar değildir. Her insan her zaman performans olarak aynı değildir. Bunu bilmek ve sınava da ona göre girmek gerekmekte.

Hazırlık: TEOG’a girmeden önce hazırlıkları bir gün önceden tamamlamak gerekiyor. Böylece sınav sabahı ekstradan bir stres yaşamanın önüne geçebilirsiniz. Bir gün öncesinden sınavda kullanacağınız kalem, silgi gibi araçları hazırlanması gerekiyor. Aynı şekilde sınavda giyeceğiniz okul kıyafetlerinizin de hazır olması iyi olur.

Uyku: Sınavdan önce iyi bir uyku uyumanızda yarar var. Ancak bu her zaman uyuduğunuz saatten çok önce yatmanız demek değildir. Uyku saatinizi geçirmeden uyumanızda fayda var. TEOG günü herhangi bir günden farklı olmadığını bilmelisiniz.

Kahvaltı: Her sabah kahvaltı yaparak okula geldiğiniz düşünülürse bu sabah da kahvaltıyı ihmal etmeyin. Kahvaltınızı tam yaparak zinde olarak TEOG sınavına girmelisiniz. Kahvaltıda genelde yemediğinizde az ya da çok veya farklı şeyler tüketmeyin.

Sınav esnasında: Sınav esnasında salonda sadece siz varmışsınız gibi düşünebilirsiniz. Arkadaşlarınızın yüzüne bakarak mana çıkarmaya çalışmayın. Onlar için sınav zor mu kolay mı diye düşünmeyin ya da streslerinden etkilenmeyin. Derin nefesler alın ve sorulara bakın.

Teog sınavında: TEOG sınavında en dikkat etmeniz gereken şey sınav vaktini iyi değerlendirmek. Takıldığınız sorular üzerinde fazla vakit kaybetmeyin ve soruları son bırakın. Doğru olduğunu düşünmediğiniz cevapları işaretlemeyin.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2581 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.