1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. U.N. Ro-Ro'nun yeni hedefi Afrika
U.N. Ro-Ro'nun yeni hedefi Afrika

U.N. Ro-Ro'nun yeni hedefi Afrika

12 Ro-Ro gemisi ile yılda 322 bin aracı, Türkiye’den İtalya ve Fransa’ya taşıyan U.N. Ro-Ro Şirketi’nin yeni hedefi Afrika.

A+A-

Fransa’nın Toulon Limanı’nda TIR taşımacılığında 6’ncı yılını kutlayan U.N. Ro-Ro’nun CEO’su Sedat Gümüşoğlu, “Toulon’u Türklerin bölgesel üssü haline getirdik. Atıl halde duran liman şu anda 300 Fransız’ın çalıştığı bir yer haline geldi. Şimdiki amacımız, burada bir demiryolu aktarma hattıyla Marsilya’ya bağlayıp, Türkiye’yi Kuzey Afrika’ya ulaştırmak” dedi. Türkiye ve Avrupa arasında tarifeli seferler yaptıklarını da aktaran Gümüşoğlu şunları söyledi: “Pendik-Ambarlı ve Mersin’den İtalya ve Fransa’ya aktarma sağlıyoruz. Türkiye’den Avrupa üzerinden Fransa’ya ulaşıp, TIR’ların bir hafta içinde buraya ulaşmasına imkan tanıyacağız. Böylece denizde bir ay süren ulaşım bir haftada tamamlanmış olacak. Bu hatla, Türkiye’den İngiltere’ye ve Benelüks ülkelerine ulaşım da kolaylaşacak. Avrupa’da hiçbir ülke TIR taşımacılığına sıcak bakmıyor. Biz bunu denize taşıyarak, hem çevreci bir ortam sağlıyoruz.”

Gümüşoğlu, “Türkiye’deki ekonomik durgunluğun taşımacılığına etkisi var mı?” sorusuna, “Bizde bir gerileme olmadı, tersine TIR taşımacılığı pazarı yılbaşından beri yüzde 8 büyüdü. Bu neredeyse yüzde 11’le rekor kırdığımız 2011 yılına yakın bir rakam” dedi. İtalya’nın Trieste limanına 10 milyon Euro’luk yatırım yapacaklarını söyleyen Gümüşoğlu, U.N. Ro-Ro olarak bu yıl sonunda yüzde 15 büyüme beklediklerini de sözlerine ekledi.

Fransızlar çok memnun

U.N. Ro Ro Şirketi’nin Toulon Limanı’na işlevsel hale getirmesinden Fransızlar çok memnun. Sedat Gümüşoğlu’na plaket veren Fransızlar, 2 kilometrelik özel bir demiryolu hattı ile limanı demiryoluna taşımaya da sıcak bakıyor. Toulon Limanı’nda yapılan törene Türkiye’nin Marsilya Başkonsolosu Feriba D. Hokkacı Esirgen de katıldı. Yeni proje gerçekleşirse, Türkiye’den Toulon’a Ro Ro gemileriyle giden TIR’lar, trenle başta İngiltere ve Benelüks ülkeleri olmak üzere Batı Avrupa’ya 4-5 günde ulaşmış olacak.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 5449 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.