1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. UN Ro-Ro'yu Actera ve Esas aldı
UN Ro-Ro'yu Actera ve Esas aldı

UN Ro-Ro'yu Actera ve Esas aldı

Özel Türk sermaye fonu Actera Group ve Esas Holding, UN Ro-Ro İşletmeleri'ni satın almak için özel sermaye şirketi KKR ile anlaştı.

A+A-

Actera ve Esas Holding tarafından yapılan açıklamada, anlaşmanın 1 Ağustos'ta yapıldığı ifade edildi. Ancak açıklamada, anlaşmanın mali değeri ve şartları yer almadı.

KKR, UN Ro-Ro'nun yüzde 97.6 hissesini 2007 yılında 910 milyon euroya satın almıştı. Alım işleminde Morgan Stanley, Actera ve Esas Holding'e mali danışmanlık hizmeti verdi.

2007'DE YABANCI FONA SATILMIŞTI

Bölgedeki en büyük Ro-Ro operatörlerinden biri olan Un Ro-Ro 1994 yılında uluslararası nakliye firmaları tarafından kuruldu. Kurulduğu yıllarda uluslararası nakliyecilerin Doğu Avrupa ve Balkan’lardaki kara nakliyesinde yaşadığı sıkıntılara alternatif bir yol sunmayı hedefleyen U.N Ro-Ro, ilk etapta 200’den fazla ortağa sahip olan bir şirketler topluluğuydu.

Aralık 2007’de U.N Ro-Ro ve diğer ilgili iştiraklerin uluslararası bir yatırım fon şirketi olan Kohlberg Kravis & Roberts (KKR) satışı ile U.N Ro-Ro ve ilgili iştiraklerinin çoğunluk hissesi ve yönetimi KKR’ye devredilmişti.

U.N. Ro-Ro'nun filosunda 12 Ro-Ro gemisi bulunuyor.

 

Bu haber toplam 1323 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.