1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. UND yeni yönetimi belirlendi
UND yeni yönetimi belirlendi

UND yeni yönetimi belirlendi

UND’nin 5’inci başkanı Türkiye’nin en büyük lojistik şirketlerinden biri olan Mars Lojistik’ten çıktı. Mars Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ruhi Engin Özmen önümüzdeki dönem UND’yi yönetecek isim oldu.

A+A-

Birleşme sonrasında bugün yapılan yapılan ilk Genel Kurulda taşımacılık sektörünün en büyükleri yönetime geldi.

Taşımacılık sektörünün iki önemli derneği olan UND Ve Roder in birleşmesi genel Kurulada yansıdı. Büyük bir katılımla gerçekleşen bugün kü genel kurulda sektör, UND ye sahip çıktığını gösterdi.Tek liste ile yapılan seçimde sektörün en büyük firmalarının yanı sıra küçük ve ota boy işletmelerde yönetimde yer aldı.UND nin yeni yönetiminde Ubak Ulaştırma Bakanlığı kriterlerine göre sektörün en büyük on firmasının yanı sıra küçük ve orta boy işletmelerde birlikte yönetim sergileyecekler.

İki başlı yapıdan kurtularak “Tek ses.tek vücut” olduğu genel kurul ile daha güçlü ve daha aktif sektör imajı verildi.

Grand Cevahir Otel de yapılan Genel Kurulda bir konuşma yapan yeni yönetim kurulu üyesi Ruhi Engin ÖZMEN “Taşımacılık sektörü bütün dünyada en önemli sektörlerden birisi haline geldi.Bu sektör yaşayan bir organizmadır.Sürekli olarak canlıdır, bu sektörün yollarını açmamız yetmez her zaman açık tutmamız gerekir.Bu yüzden biz yönetime seçilen kişiler olarak, iki ay içinde Türkiye’nin bütün bölgelerini dolaşarak her bölgenin sorunlarını tesbit edeceğiz. Sektörün yollarını açmak için elimizden her geleni yapacağız” dedi..

Genel Kurul toplantısında konuşan TOBB Taşımacılık Sektör Meclisi Başkanı Ö.Çetin NUHOĞLU’ da “ Birleşme sektördeki tüm arkadaşlarımızın arzusu idi. İki derneğin yöneticileri bu konuda irade göstererek birleşmeyi başardılar “ dedi.

Nuhoğlu dünyadaki konjonktüründe Türkiye ye ve sektöre misyon yüklediğini vurgulayarak şunları söyledi. “ Ticaretin doğudan batıya kayması üretim merkezlerinin doğuda büyümesi, heleki tarihi ipekyolu gibi ticaret yollarının Türkiye üzerinden geçmesi bu sektörü ve Türkiye yi daha da önemli kılmaktadır. Bu birleşme o bakımdan çok daha büyük anlam taşımaktadır. Artık sektör genel ekonomi içinde hak ettiği yeri ve payı alacaktır.Yönetime gelen arkadaşlarımda UND ye sahip çıktıklarını göstermişlerdir.Emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum ve teşekkür ediyorum “

2001 yılında Roder in kurulması ile sektör, UND ye ve Roder tarafından temsil edilmeye başlandı.Ancak iki başlılık gerek uluslar arası ilişkilerde gerekse kamu ile ilişkilerde bazı sorunlar doğuruyordu.

Avrupa nın en güçlü filosuna sahip olan türk taşımacılık sektörü bu bölünmüşlük nedeni ile güçünü yeterince gösteremiyordu. Bu parçalanmışlığı ortadan kaldırmak için iki dernek yönetimi arasında yaklaşık bir yıldır sürdürülen birleşme görüşmeleri olumlu sonuçlanarak Ağustos ayında ortak iftar yemeğinde kamu oyuna açıklandı. 01 Aralık 2009 tarihi itibari ile de UND çatısı altında fiili birleşme gerçekleşti. Roder in üyeleri istifa ederek UND ye üye oldu.
Sektörün topyekün katılımı ile de yönetimde her çaptan ve bölgeden firma temsilcisi katılarak birlik içinde güçlü bir UND imajı yaratıldı.

KISACA UND
1974 yılında kurulan Uluslar arası Nakliyeciler Derneği özellikle 2001 sonrasında benimsenen şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışıyla tüm sektörü kuçaklamaktadır.
Alanında uzman 75 çalışanı ile sektör adına hizmet üretmektedir. Ayrıca bünyesindeki gönüllü çalışma grupları ile sektörün sorunlarına çözüm bulunmaktadır.
Kalite belgeli ilk ve tek sivil toplum kuruluşu olan UND her yıl düzenlediği çalıştaylar ile sektörün vizyonunu belirlemektedir.

Türk Taşımacılık sektörü 46 bin aracı ile Avrupa nın en büyük filonsa sahiptir. 1.500 firmanın faliyet gösterdiği taşımacılık sektörü 5 milyar EURO ciro yapmaktadır ve Türkiye ihracatının değersel olarak % 42 sini taşımaktadır.

Virahaber






Bu haber toplam 916 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.