1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yatırımcılara 7 yıldızlı çağrı
Yatırımcılara 7 yıldızlı çağrı

Yatırımcılara 7 yıldızlı çağrı

Türkiye’nin yedi yıldızlı tek endüstri kenti olarak anılan Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde son parseller satışa çıkıyor. Başkan Atıl Akkan, “Kaçırmayın” çağrısı yaptı.

A+A-

Türkiye’nin yedi yıldızlı tek endüstri kenti olarak anılan Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde son parseller satışa çıkıyor. Başkan Atıl Akkan, “Kaçırmayın” çağrısı yaptı.

MODERN ve kusursuz altyapısı, lojistik avantajları, üye firmalara sunulan tanıtım ve gelişim hizmetleri ile yatırım merkezleri arasında öne çıkan Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) bünyesinde bulunan sınırlı sayıdaki sanayi parseli 18 Ocak’ta ihale ile satışa çıkarılacak. Yatırımcıları “7 yıldızlı endüstri kentinde yatırım yapmaya davet eden Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, global pazarda rekabet için sanayicinin ihtiyaç duyacağı tüm hizmetleri sağlayan bölgede fay hattı olmayışının da avantaj olduğunu söyledi.

Pek çok sektör için hammaddeye yakınlığının sağladığı lojistik karlılığın yanında, karayolu ve demiryolu ile bölgenin giriş kapısına kadar erişim olanağı bulunduğunu kaydeden Akkan, “Yakın çevrede Nemrut iskeleleri, Nemport, Petkim ve Dikili gibi pek çok liman bulunan, ayrıca dünyanın ilk on limanı arasına girecek olan Kuzey Ege Çandarlı Limanı’na sadece 28 kilometre mesafede olan ALOSBİ, her anlamda avantaj sağlıyor” diye konuştu.

Sorunsuz Alt Yapı
Türkiye’de ilk kez içme suyu, AG-OG elektrik, aydınlatma, scada, fiber-optik- telekomünikasyon sistemlerinin yerin altında imal edilen galeriler içinden geçirildiği ALOSBİ’de, kesintisiz enerji temini sağlayan altyapının yanısıra, doğal gazla çalışan 280 MW’lık Çakmaktepe Enerji Santralı sanayicilerin elektrik enerjisi ihtiyacını karşılıyor. Ayrıca yeşil enerji üretmek amacıyla kurulan ALRES A.Ş., rüzgar türbinlerinden 60 MW gücünde enerji elde edecek.

60 Bin İstihdam
İzmir’in 65 kilometre kuzeyinde yer alan ALOSBİ’nin 9.220.000 metrekarelik toplam alanı içerisinde 373 sanayi parseli bulunuyor. Kimya, plastik, otomotiv, metal, makine, tekstil, kağıt, inşaat, gıda, elektrik-elektronik ve ağaç sektöründeki firmalara ev sahipliği yapan ALOSBİ’de tam kapasite ile faaliyete geçildiğinde, yaklaşık 60 bin kişinin istihdam edilmesi planlanırken, 10 milyar dolarlık sanayi üretimi ve 6 milyar dolarlık ihracat öngörülüyor.

Hürriyet

Bu haber toplam 909 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.