1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Ünlü isimler "Balıklar boğulmasın" dedi
Ünlü isimler "Balıklar boğulmasın" dedi

Ünlü isimler "Balıklar boğulmasın" dedi

Ünlü isimler suya girdi ve deniz kirliliğine dikkat çekmek için boğulma sahnelerini fotoğraf projesi için canlandırdı. "Balıklar boğulmasın" adlı kampanya, Marmara Denizi'nde artan kirliliğe dikkat çekmek için düzenlendi.

A+A-

TÜDAV deniz kirliliğine dikkati çekmek amacıyla başlattığı projeye destek veren ünlülerin su altında çekilen fotoğrafları izlenime sunuldu.

Türkiye Deniz Araştırmaları Vakfı'nın (TÜDAV) deniz kirliliğine dikkati çekmek amacıyla başlattığı projeye destek veren ünlülerin su altında çekilen fotoğrafları izlenime sunuldu.

TÜDAV'ın kuruluşunun 20. yılı dolayısıyla Moda Deniz Kulübü'nde kutlama etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte, deniz kirliliğine dikkati çekmek amacıyla başlatılan "Balıklar Boğulmasın" projesine destek veren ünlülerin su altında çekilen fotoğrafları sergilendi.

Vakıf Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk, etkinlikte yaptığı konuşmada, projeyle deniz kirliliğine dikkati çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

Projenin iki yıl süreceğini aktaran Öztürk, "Vakıf olarak, deniz koruma alanları, sürdürülebilir balıkçılık gibi çalışmalarımız var ancak bu projede asıl amacımız deniz kirliliğini azaltmak. Özel bir şirketle yaptığımız iş birliği doğrultusunda projeyi birlikte sürdüreceğiz. İki yıl içerisinde büyük bir aşama kaydedeceğimize inanıyorum." diye konuştu.

"Deniz canlılarına sahip çıkalım"

Oyuncu Kıvanç Kasabalı, anlamlı bir projenin içerisinde yer aldığı için mutlu olduğunu belirtti.

Sergideki fotoğraflarla deniz kirliliğinin balıklara etkisini yansıtmak istediklerini dile getiren Kasabalı, "Çok güzel bir ülkede yaşıyoruz. Denizlerimiz ve içerisinde yaşayan canlılar çok değerli. Onlara sahip çıkalım. O yüzden fosfat içermeyen ürünler kullanırsak, biraz daha duyarlı olursak ne mutlu bize." ifadelerini kullandı.

Projeye destek veren oyuncular Beyza Şekerci, Leyla Tanlar, Sedef Avcı, Gonca Vuslateri ile program sunucusu Güven İslamoğlu da etkinliğe katıldı.

osman.jpg

unlu.jpg

unlu1.jpg

unlu2.jpg

unlu3.jpg

unlu4.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 6353 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.