1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Uzay Makina denizciler için pnömatik valfi açıkladı
Uzay Makina denizciler için pnömatik valfi açıkladı

Uzay Makina denizciler için pnömatik valfi açıkladı

Sektörde teknik terimlerin yoğunluğundan doğan anlaşılması güç durumları açıklığa kavuşturmak için Uzay Makina denizciler için pnömatik valfi herkesin anlayabileceği şekilde açıkladı.

A+A-

Uzay Makina pnömatik valfi denizciler için şöyle açıkladı:

Pnömatik düzenek büyük bir gemiye veya lüx bir yata kıvrak manevralar yapabilme yetisi sağlar. Bunu kaptan köşkündeki küçücük levyeli bir valf veya joystick olarak ta tabir edilen pnömatik bir valfin levyesini hafif el hareketleri ile ileri veya geri oynatmanız sağlar.

Şöyle ki :Bir komprosör sayesinde ürettiğiniz basınçlı hava, elinizdeki valf sayesinde yine bir hava pistonunun içine dolar. Pistonun arka deliğine gitmesi için uyarılan hava, pistonun içindeki mili dışarı iter. Tam tersi pistonun ön deliğine gönderilen hava ise milin içeri girmesini sağlar. Bu mil ise aracın yekesine veya dümenine bağlanıp sağa sola hareketini sağlar neticesinde de hareket halindeki araca yön verir. Buradaki pnömatik kullanımının artısı çok çabuk tepki vermesi neticesi seri manevra kabiliyeti sağlamasıdır. Kaptan veya dümencinin dümen kolunu bir sağa bir sola kaç tur attıracağının zaman kaybı düşünüldüğünde modern teknelerde bu düzeneğin kullanılma nedeni kendiliğinden ortaya çıkmaktadır.

Bu valflere ve silindirlere uygun rakor fitings ve hortumlar yine pnömatik sektöründeki bu tedarikçilerden sağlanabilmektedir. 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1424 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.