1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Van Gölü'nde yatlar yüzecek
Van Gölü'nde yatlar yüzecek

Van Gölü'nde yatlar yüzecek

Türkiye'nin en büyük gölü olan ve üzerinde şimdiye kadar sadece balıkçı tekneleri bulunan Van Gölü, modern yatlarla tanışmaya hazırlanıyor.

A+A-

Türkiye'nin en büyük gölü olan ve üzerinde şimdiye kadar sadece balıkçı tekneleri bulunan Van Gölü, modern yatlarla tanışmaya hazırlanıyor.

Bölge halkı tarafından "deniz" olarak görülen 3 bin 713 kilometrekarelik yüzölçümüne sahip Van Gölü, İş Geliştirme Merkezi'ndeki (İŞGEM) bir atölyede üretimine başlanan yatlarla buluşacak.

Yatların üretimini yapan firma sahibi Metin Öztopçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van'da ilk defa üretilen yatların, Türkiye'nin sahil kentleri ile çeşitli ülkelere de gönderileceğini söyledi.
Van Gölü'nde şimdiye kadar yat bulunmadığına dikkati çeken Öztopçu, şöyle konuştu:

"İŞGEM'de tahsis edilen yerde üretime başladık. Şu anda Van Gölü'nde marina bulunmadığı için üretim yavaş ilerliyor. Geçici marinanın yapılması yla üretimi hızlandıracağız. Ayrıca 2. etap Organize Sanayi Bölgesinde kuracağımız fabrikada, tekne ve yatlarımızı farklı modellerde üreteceğiz. Bu modeller İran, Türkmenistan, Rusya ve Hazar bölgesine ihraç edilecek. Özel yatlar, deniz otobüsleri, yelkenli yatlar ve su üzerinde bulunacak tüm modelleri üretmeyi hedefliyoruz. Bundan sonra Van Gölü üzerindeki yatları, kendi ilimizde üreteceğiz. Bu, kentin ekonomisine de önemli katkı sunacak."
Atölyede, Van Gölü'nün ilk yatını imal etmeye başladıklarını anlatan Öztopçu, "Halkımız tarafından deniz olarak anılan Van Gölü, çok yakın zamanda modern yat ve teknelerle buluşacak. Bir ilki gerçekleştirerek, 12 metre uzunluğunda bir yatı Van Gölü'ne indireceğiz. Ürettiğimiz tekne ve yatlarla ilde yeni iş kolları da oluşacaktır" dedi.

Öztopçu, çalışmaların 40 kişilik ekiple sürdürüldüğünü vurgulayarak, yeni fabrikanın kurulmasıyla daha fazla sayıda kişinin istihdam edileceğini kaydetti.

 

AA

Bu haber toplam 2114 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.