1. HABERLER

  2. DENİZ HABER AJANSI - DENİZ HABER - DENİZ HABER TV

  3. Vira Dergisi’nin yeni sayısı çıktı
Vira Dergisi’nin yeni sayısı çıktı

Vira Dergisi’nin yeni sayısı çıktı

Tayf Ajans'ın aylık olarak yayımladığı Vira Dergisi’nin yeni sayısı, Hakkı Şen’in Genel Yayın Yönetmenliği ve Ayşe Olcay’ın Genel Koordinatörlüğünde okuyucularının beğenisine sunuldu.

A+A-

Türkiye’nin tek deniz kültürü dergisi olan Vira’nın yeni sayısı çıktı. Tayf Ajans bünyesinde aylık olarak yayımlanan Vira Dergisi, Hakkı Şen’in Genel Yayın Yönetmenliği ve Ayşe Olcay’ın Genel Koordinatörlüğünde okuyucularının beğenisine sunuldu.

Vira’nın bu sayısında içerik her zaman olduğu gibi yine zengin ve güncel konulardan oluşuyor. Deniz haberciliği sektöründe güçlü editöryal yapısı ve tarzı ile 9 yıldır farklı bir yer edinen Vira’nın bu sayısında Gemi Geri Dönüşümü Sanayicileri Derneği Başkanı Adem Şimşek’le yapılan ve “Türkiye dünya çapında takip ediliyor” başlıklı röportaj son dönemde büyük bir yükseliş trendine giren gemi geri dönüşüm sanayinin geri planını gözler önüne seriyor.

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Başkanı Celal Toprak’ın, “Küçük bir dokunuşla kültür balıkçılığı rekora koşuyor” başlıklı makalesi ve Vira yazarı Turhan Bozkurt’un, Marmara Denizi’nde yolcu ve araç taşımacılığında yaşan güncel gelişmeleri yorumladığı “Bu kavga bitmez!” başlığıyla kaleme aldığı makaleler sektördeki sıcak gelişmeleri okuyuculara yazarların penceresinden aktarıyor.

Vira’nın yeni sayısında, yazar, oyuncu ve yönetmen kimliği ile tanınan Alper Kul ile yapılan ve “Bizimkisi uzaktan bir aşk” başlığı ile öne çıkan röportaj ise kahvenizi yudumlarken keyifle bir çırpıda okuyabileceğiniz hoş bir yazı. Vira yazarlarından M. Kemal Battal, “AB ekonomik kurtuluşunu ve geleceğini denizde arıyor” makalesiyle “Mavi Büyüme”yi masaya yatırıyor. Deniz ve Balıkçılık Bilimcisi Nezih Bilecik de, “Hamsiler neden nazlanıyor” makalesinde Türkiye’nin ve Karadeniz’in gözbebeği hamsinin bu yıl neden az olduğunu sorguluyor. Deniz Tarihçisi Dr. Nejat Tarakçı ise bu sayıda “Dünyanın kaderini değiştiren gemiler: Goeben ve Breslau” başlıklı makalesinde okuyucuları tarihin tozlu sayfalarında ilginç bir yolculuğa çıkarıyor.

Emekli Deniz Albayı Derya Şerif Yarkın da kaleme aldığı makalesinde “Türk denizci jargonunda ‘Karga tulumba’ deyimin çıkış öyküsünü okuyucularla paylaşıyor. Vira’da Gazeteci Hülya Okur’la yapılan sıcak röportajda ise Okur’un gazetecilik mesleğine girişiyle başlayan yaşam öyküsünü ve deniz kültürüne bakışını okuyacaksınız.

Vira Ailesi’ne bu ay katılan Meryem Boğa, kaleme aldığı makalesinde “Türk balıkçılık sektörünün aynaya yansıyan yüzü” konulu beş bin yıllık geçmişe sahip Türkiye’deki balıkçılığın seyrini okuyuculara anlatıyor. Çini sanatçısı Sevim Ersoy’un Piri Reis’in haritalarını portolonlara aktardığı “Çininin sır’ı denizlere yol aldı” başlıklı röportajla da muhteşem bir dünyanın kapılarını aralayacaksınız.

“Deniz Kültürü ve Haber Yorum Dergisi” sloganı ile aylık olarak yayımlanan Vira Dergisi’nin sektöre dağıtımı yapılmaya başlandı.

İŞTE VİRA DERGİSİ'NİN YENİ SAYISI!

virakasim73-önkapak.20121225182719.jpg

Bu haber toplam 1389 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.