1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. WİSTA denizci kadınları ağırladı
WİSTA denizci kadınları ağırladı

WİSTA denizci kadınları ağırladı

WISTA Türkiye Akdenizli kadın denizcileri ağırladı.

A+A-

WISTA MED üyesi Yunanistan, İspanya, Fransa, İtalya yanı sıra İngiltere, Hollanda, Norveç, Birleşik Arap Emirlikleri, İran ve Nijerya’dan da 50 kadın denizcinin katıldığı konferans 3 gün sürdü.

WISTA Akdeniz’de faaliyet gösteren kadın denizcileri ağırlayan Nuvara Uslu Erdönmez Başkanlığındaki WISTA Türkiye başarılı bir sınav verdi. WISTA MED adı altında düzenlenen konferansa katılan 50 Akdenizli kadın denizci ülkelerine memnun döndü. WISTA Türkiye misafirlerini güzel bir misafirperverlik göstererek ağırladı. 80 kadın denizci İstanbul Boğazı’nın tadını çıkardı, İstanbul’un tarih kokan sokaklarında gezdi, Kapalı Çarşıda alışveriş yaptı, lüks bir gece kulübünde eğlendi. WISTA MED buluşmasının ikinci gününde üyeler düzenlenen konferansa katıldılar.

İstanbul Inn Pera otelde yapılan konferansın açılış konuşmasını WISTA Türkiye Başkanı Nuvara Uslu Erdönmez yaptı. WISTA Türkiye için Mayıs aylarının önemini anlatan Erdönmez konuşmasında şunları söyledi: “Mayıs ayı WISTA Türkiye için çok önemli bir ay. Mayıs 2009'da WISTA International Yönetim Kurulu üyelerini İstanbul’da ağırladık. Mayıs 2010'da ise 5 engelli gencin boylu soylu yelkenlilerle İstanbul - Lavrion, Yunanistan arası yapılan yarışa katılmaları için sponsor olduk.

2011 Mayıs ayında ise sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” Başkan Erdönmez’in ardından, DTO Yönetim Kurulu üyelerinden Kaptan Alev Tunç’un WISTA MED toplantısında kısa bir konuşma yaptı. Kaptan Tunç sektördeki kadın denizcilerle uyumlu çalıştıkların vurgulayarak şunları söyledi. “ Dünyanın motor sektörlerinden birisi olan denizcilikte kadın çalışanların sayısı hızla artıyor. Kadınlarla her aşamada karşılaşıyoruz. Kimi zaman dümen başında, kimi zaman ofislerde başarılı ve uyumlu çalışmalar sergiliyorlar. Birçoğu güçlü şirketlerin yönetim kademelerinde söz sahibi.

"WISTA MED‘in üyelerini de ülkemizde görmekten mutluyuz"
Kaptan Alev Tunç’un ardından kürsüye 9 Eylül Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Güldem Cerit davet edildi. Prof. Dr. Cerit denizcilik sektöründeki teknolojik gelişmeleri anlatarak başladığı konuşmasına, bu sektörde çalışan bir kadın olmanın avantajlarını dile getirerek devam etti. Prof. Dr. Güldem Cerit “Özellikle bu sektörde kadın olmanın avantajlarının irdelemek istiyorum. Yapılan tüm araştırmalarda ortaya çıkan bir gerçek var. Kadınlar erkeklerden pek çok işte daha dikkatli. Ben kadın denizcilerin çalıştıkları alanlarda ölümlerin daha az olacağına inanıyorum. Kadınların dikkatli ve tedbirli olmaları pek çok olayı gerçekleşmeden önleyebilir. Bu nedenle erkek meslektaşları ile tam bir işbirliği içinde olmaları gerekmektedir.

Denizcilik sektöründe kadın gücünden daha çok yararlanılmalıdır”. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesi konularına da değinen Prof. Dr.Güldem Cerit’in konuşması tüm katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi.

Konferans Türk Gemi Brokerleri Derneği Başkan Yardımcısı Bahadır Tonguç’un konuşmasıyla devam etti. Tonguç konuşmasında sivil toplum örgütleri ve bu örgütlerin kuruluşlarının önemine değindi. Bahadır Tonguç konuşmasında şunları söyledi: “Denizcilik sektöründe takım olmanın ve ileriye bakarak hareket etmenin önemi büyük. Bu konunun ne denli önemli olduğunun altını çizmek istiyorum. Günümüzde sivil toplum örgütlerinin sağladığı avantajlar büyük. Kadın çalışanlar sektörümüze farklılıklar getiriyor. Bu güne kadar hiçbir sorun yaşandığına şahit olmadım.

Konferansta son konuşmayı WISTA İsveç Eski Başkanı Berit Blomqvist yaptı. Berit Blomqvist konuşmasında bu yıl eylül ayında Stockholm’de gerçekleşecek olan geleneksel WISTA konferansı ile ilgili bilgiler verdi.

Virahaber

Bu haber toplam 862 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.