1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Marka ve alışverişte notumuz düşük
Marka ve alışverişte notumuz düşük

Marka ve alışverişte notumuz düşük

Araştırma şirketi Barem, Türkiye’nin komşu ülkelerdeki imajı ile ilgili araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

A+A-

Türkiye’nin sadece turizm konusunda parlak ülke konumunda olduğunu belirten Barem Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Pervin Olgun, “Kişilerin yüzde 70’i Türkiye’yi turizm ülkesi olarak görüyor. Ancak bunun dışındaki imaj iç açıcı değil. Marka ve ürün kalitesi anlamında yüzde 30’larda kalıyoruz. Ayrıca bu ülkeler Türkiye’yi alışveriş yapılabilir bir ülke olarak da görmüyorlar. Türkiye’nin çalışılabilir ve eğitim görülebilir diyenlerin sayısı ise yüzde 16’da kalıyor“ diye konuştu.


6 ülkede yapıldı
Araştırmanın 6 ülkede toplam 6 bin kişi üzerinde yapıldığını  belirten Olgun, şunları söyledi: “Bulgaristan, Romanya, Avusturya, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye’nin yanı sıra Almanya’da araştırmaya bencmark olarak dahil edildi.  Bu ülkeler arasında Türkiye’nin imajı pek iyi değil. Türkiye’yi alışveriş yapmak için uygun görüyor musunuz sorusuna büyük çoğunlukla hayır yanıtını aldık. Türk markalarından da haberdar değiller. Kaliteli ürünler ürettiğimizi düşünmüyorlar. Ancak turizm konusunda araştırma sonuçları çok parlak. Araştırmaya katılan ülkeler arasında Avusturya’dan sonra ikinci turizm ülkesi olarak görünüyoruz.. Şirketlerin araştırmadan anladıkları, araştırma firması gidecek”  bizim malımızı alacak şirket bulacak. halbuki araştırma yatırımcının sigortasıdır.”

WIN çatısı altına girdi

BAREM Araştırma’nın WIN (Dünya Bağımsız Araştırma Şirketleri Ağı) ile işbirliğine gittiğini de belirten Barem Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Pervin Olgun, şunları söyledi: “WIN dünyanın farklı ülkelerinin iyi araştırma şirketlerini bir ağa bağlayıp daha geniş alanlardan sonuçlar alan bir şirket. Her yıl tüm üye ülkelerin toplantıları oluyor. Bir yıllık üye olmamıza rağmen toplantı, 2012 yılında Türkiye’de yapılacak.

Hürriyet Ekonomi

Bu haber toplam 830 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.