1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Nahum: "Talihsizlik!"
Nahum: "Talihsizlik!"

Nahum: "Talihsizlik!"

New York taksi ihalesinde finale kalıp, yarışı Nissan’a kaptıran Karsan’ın Murahhas Azası Jan Nahum, New York Belediye Başkanı Michael Rubens Bloomberg’in Türk otomotiv endüstrisiyle dalga geçtiğini söyledi.

A+A-

Bloomberg’ün Karsan’la ilgili çok güzel olmayan sözler sarf ettiğini söyleyen Nahum, “Bloomberg, ‘2 yıl sonra arabanın tekerleklerinin  düşmesini görmek istemeyiz’ dedi. Bloomberg’ün yaptığı açıklamalar, Belediye Başkanı’nın Türk otomotiv endüstrisinin bilincinde olmadığını ortaya koyuyor” diye konuştu.
Açıklamalar büyük talihsizlik
Nahum, New York’ta düzenlenen Türk-Amerikan İş Forumu Gala Gecesi’nde yaptığı konuşmada “Türkiye, otomotivde bugün Avrupa’nın en önemli üretim merkezlerinden biri. Kalite ödülü üzerine kalite ödülü almış bir üretim altyapısı var. Bu New York Belediye Başkanı açısından çok büyük bir talihsizlik. İyi bilgilendirilmemiş” dedi.
Nahum, Karsan’ın V1 modelini pazarlayacak pek çok şehir bulunduğunu vurguladı. Nahum, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyada 40 büyük şehir var. Amerika’da bir çok şehir dahil, İstanbul, Güney Amerika, Rusya ve Körfez ülkelerinde bu arabayı pazarlamayı planlıyoruz. Bir de engelli aracı olarak da ayrıca çalışmaktayız. İhaleyi kaybettik diye durmadık. Türkiye’deki üretim üssümüzde aracı geliştirmeye devam ediyoruz. Temmuzun sonunda aracımızı tamamlamayı umuyoruz.”

Kaybettiğimize dair resmi bilgi gelmedi

NEW YORK taksi ihalesiyle ilgili süreci de yakından takip ettiklerini kaydeden Jan Nahum, kendilerine ihaleyi kaybettiklerine dair resmi bir  bilginin henüz gelmediğini, gelişmeleri basından öğrendiklerini söyledi. İhalede, New York eyalet denetçilerin durumu gözden geçirdiğini, onay sürecinin tamamlanmadığını belirten Nahum şöyle konuştu: “Resmi süreç de henüz tamamlanmadı. İhaleyi kaybetme nedeniyle ilgili bir raporun bulunduğunu öğrendik. O rapora ulaşmaya çalışıyoruz.”

Hürriyet Ekonomi

Bu haber toplam 944 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.