1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yangın söndürme uçağını balıkçılar kurtardı
Yangın söndürme uçağını balıkçılar kurtardı

Yangın söndürme uçağını balıkçılar kurtardı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yangına müdahale etmek için havalanan yangın söndürme uçağı, Güvercinlik açıklarında su alırken motor arızası yaptı. İkisi pilot, bir orman memurunun bulunduğu uçağı, balıkçılar tekne ile çekerek karaya getirdi.

A+A-

Bodrum'un Güvercinlik Mahallesi Kuyucak Mevkii'nde, bugün akşam saatlerinde çıkan orman yangınına müdahale etmek için Milas-Bodrum Havalimanı'ndan havalanan Orman Genel Müdürlüğü'ne ait yangın söndürme uçağı, Güvercinlik koyunun 1 mil açığında tam su alacağı sırada motor arızası yaptı.

Orman şefi Ömer Kahraman öncülüğünde başlatılan kurtarma çalışmasında, denizin ortasında kalan ve zor anlar yaşayan 2 pilot ile 1 orman işçisinin yardımına Bodrumlu balıkçılar yetişti. Yaklaşık iki saat süren çalışmanın ardından yangın söndürme uçağı, tekneyle çekilerek kıyıya getirildi. Kıyıda bekleyen balıkçılar, denize atlayarak, iplerle uçağı çekerek karaya oturmaktan kurtardı.

Uçağın yarın vinç yardımı ile karaya çekildikten sonra gelecek teknik ekip tarafından arızasının giderileceği belirtildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2013 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.