1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Yapay resifler yapılacak
Yapay resifler yapılacak

Yapay resifler yapılacak

Deniz, tarih ve yeşil alan yönünden zengin olan Mudanya'nın rotası turizme çevriliyor. Proje çerçevesinde Mudanya sahillerinde yapay resif alanları oluşturulacak.

A+A-

Deniz, tarih ve yeşil alan yönünden zengin olan Mudanya'nın rotası turizme çevriliyor. Proje çerçevesinde Mudanya sahillerinde yapay resif alanları oluşturulacak.

Ömer Bilik
Mudanya Belediyesi, Ege Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi, Çekirge Lions Kulübü ve Emine Örnek Eğitim Kurumları'nın iş birliğiyle hayata geçirilecek olan “Bizim Denizimiz” adlı Yapay Resif Projesi'ne start verildi.

Proje ile Mudanya'nın rotasını turizme çevirdiklerini belirten Belediye Başkanı Hasan Aktürk, projenin doğal yapıyı koruyarak hatta bozulan doğal dengeyi onararak Mudanya'ya artılar getireceğini söyledi. Uygulamanın, balık türlerinin korunmasına ve dalış turizminin gelişmesine de olanak sağladığını belirten Aktürk, tarihi simgelerin minyatürlerinin denize atılarak hem Yapay Resif alanları oluşturulduğunu, hem de dalış turizmine imkân sağlandığını anlattı.

Balık Alanları Korunacak
Çekirge Lions Kulübü Proje Lideri Halil Akgül de, deniz dibine bırakılan Yapay Resif'ler etrafında kısa sürede ekolojik düzen kurulduğunu belirterek, “İki senede konstrüksiyon içinde ve etrafında canlı hayat oluşmaktadır. Bu uygulama ile turizm için sportif balıkçılık alanları oluşturulması, yasa dışı trol faaliyetlerine engel olmak, kabuklu üretimi, balık alanlarının korunması, kıyı kumsalının korunması, araştırma ve turizm amaçlanmaktadır” dedi.

Olay.com

Bu haber toplam 991 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.