1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yaptırımlara rağmen Kırım’dan yasa dışı yük taşıyor
Yaptırımlara rağmen Kırım’dan yasa dışı yük taşıyor

Yaptırımlara rağmen Kırım’dan yasa dışı yük taşıyor

PRINCESS H isimli kuru yük gemisinin, yasa dışı olarak Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Kerç limanında buğday yüklendiği belirtillirken, gemiyi bir Türk şirketinin işlettiği ileri sürüldü.

A+A-

Sierra Lione bandıralı PRINCESS H isimli kuru yük gemisinin, yasa dışı olarak Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Kerç limanında buğday yüklendiği bildirildi.

Söz konusu geminin çoğunlukla Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki limanlardan yük aldığı belirtilirken, Sierra Lione bandıralı  geminin Türk şirketine ait olduğu iddia edildi.

Bilindiği gibi Kırım’daki limanlar Kırım’ın işgalinden sonra Ukrayna Bakanlar Kurulu tarafından hizmete kapatıldı. Kayıtlara göre, 16 Ocak’ta limana giriş yapan PRINCESS H gemisinde, 18 Ocak’ta işgalci yetkililer tarafından denetim yapıldı.

3 bin 700 ton buğday yüklenen gemi, 24 Ocak saat 12.45’te Kerç limanından çıktı.

Geçici olarak Rus işgali altında bulunan yarımadadaki limanlar, Ukrayna Bakanlar Kurulu’nun 30 Nisan 2014 tarihli talimatı ve Ukrayna Altyapı Bakanlığı’nın 16 Haziran 2014 tarihli kararı uyarınca hizmete kapatıldı.

Rusya'nın Kırım'ı işgal etmesinden sonra Ukrayna Devlet Deniz ve Nehir Ulaştırma Müfettişliği, Ukrayna’nın Kırım’da bulunan Kezlev, Kerç, Akyar, Kefe ve Yalta’daki limanları uluslararası trafiğe kapattı. Ardından Ukrayna Bakanlar Kurulu, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da bulunan Sivastopol, Kezlev (Yevpatoriya), Yalta, Kefe (Feodosiya) ve Kerç limanlarını, yabancı gemilere açık limanlar listesinden çıkardı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun, Kırım'ın Rusya tarafından işgalini tanımamasına ilişkin bildiriyi kabul etmesinden sonra, ulaştırma şirketlerinin, işgal edilen yarımadaya uçak veya gemi seferi düzenlemesi yasaklandı. Uluslararası normlar ve Ukrayna mevzuatı gereğince, söz konusu normların ihlal edilmesi durumunda, ulaştırma aracına el koyma ve şirkete uluslararası sefer düzenleme yasağı gibi ciddi yaptırımlar uygulanabilir.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

Vira Haber

Bu haber toplam 4500 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.