1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Yarımca Körfez’i İpek Yolu'na bağlanıyor
Yarımca Körfez’i İpek Yolu'na bağlanıyor

Yarımca Körfez’i İpek Yolu'na bağlanıyor

DP World Yarımca Limanı bir ilke imza attı. Liman demiryolu ağına bağlandı ve Çin’e kadar kesintisiz taşımaya imza attı.Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu ile Hazar Denizi'ne, oradan da Çin'e bağlanmış oldu.

A+A-

İzmit Körfezi'nde 2016'dan beri faaliyet gösteren DP World Yarımca Limanı bir ilke imza attı. Liman demiryolu ağına bağlandı ve Çin’e kadar kesintisiz taşımaya imza attı. DP World Yarımca bu sayede Türkiye'nin demiryolu olan her köşesine hizmet vermenin yanı sıra, Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu ile Hazar Denizi'ne, oradan da Çin'e bağlanmış oldu.

Belli başlı hat seferlerinin uğrağı DP World Yarımca artık demiryolu bağlantısıyla Türkiye'de rayların ulaştığı her yere hizmet verecek.İnşaatına Ocak ayında başlanan demiryolu bağlantısı, 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı ve 30 Temmuz 2019'da düzenlenen törenle hizmete girdi.

Kocaeli-İstanbul arasındaki demiryolu hattına bağlanan iltisak hattı bir kilometre uzunluğunda. Blok tren işletimine uygun yapılan hat yüklü vagonları rıhtıma kadar ulaştırıyor. En gelişmiş teknolojileri kullanan DP World Yarımca limanı, burada uzaktan kumandalı vinçleriyle doğrudan vagonlara yükleme ya da vagonlardan boşaltma yapabiliyor.

 

RAYLARI DENİZLE BULUŞTURDU

Demiryolu bağlantısıyla birlikte DP World Yarımca Terminali başta Ankara, Eskişehir, Bilecik ve Kütahya olmak üzere rayların uzandığı her yere gidecek. Sevkiyatı genellikle demiryolu ile yapılan maden filizi, mermer ve makinalar limana, oradan da hat gemileriyle dünyanın her yerine ekonomik ve güvenli bir şekilde ulaşacak.

DP World Yarımca CEO'su Kris Adams, demiryolunun Kars-Tiflis-Bakü hattı ile İpek Yolu üzerinden Çin'e de bağlandığını hatırlatarak, "Böylece limanımız, Orta Koridor üzerinden Avrupa ülkelerine açılan bir kapı özelliği de kazanmış olacak" dedi. Adams, DP World’ün Kazakistan'daki Aktau ve Korgas limanlarına yönetim danışmanlığı verdiğini belirterek, "Çin pazarının Avrupa'ya bağlanmasında kritik rol oynayan limanımızın Türkiye'nin stratejik konulanmasına da katkıda bulunacağına eminim," diye konuştu. Bununla birlikte Türkiye’nin bugüne değil geleceğine yatırım yapıtığını söyleyen Kris şöyle devam etti:

TOPLAM 600 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPTIK

Türkiye; 80 milyonluk geniş ve genç nüfusu, güçlü bir yerel altyapı yatırımı ortamı, yüksek büyüme oranları, önümüzdeki 5 yılda dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefi ve konteynerleşme yönündeki ilerlemesi gibi birçoközelliğiyle, hızla gelişen bir ülke olarak küresel ağımız içerisinde önemli bir yere sahip. Bu yüzden 550 milyon doların üzerindemaliyet ile kurulan DP World Yarımca’ya önümüzdeki altı ayda yapacağımız 50 milyon dolarlık yatırımla toplam 600 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Türkiye’nin ithalatını ve ihracatını taşımaya talibiz. Uzun vadede ekonomininbüyümesine yardımcı olmak için buradayız. Bu kapsamda daliman operasyonlarımız ve insan kaynağımıza yatırım yapıyor, müşteri ve tedarikçilerimize global tecrübe ve bilgimizden de destek alarak, zaman ve maliyet konularında etkin çözümler sunuyoruz.

Bu haber toplam 13066 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.