1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yatlar karada ve denizde güvende
Yatlar karada ve denizde güvende

Yatlar karada ve denizde güvende

Eureko Sigorta, yat sigortası ürünüyle yat sahiplerini hem karada hem denizde doğal afet, hırsızlık, yangın ve deniz kazası risklerine karşı güvence altına alıyor.

A+A-

Eureko Yat Sigortası ürünü, kaza durumunda üçüncü şahıslara verilebilecek zararlardan doğan hukuki sorumlulukları da kapsıyor. Ayrıca, yat sigortası ürününde teknenin özelliklerine göre makine kırılması, kişisel eşya, hukuksal koruma, ferdi kaza gibi ek teminatlarla sigorta kapsamı genişletilebiliyor. Sağlanan teminatlar, teknenin teknik özellikleri ve hasar geçmişi sigorta primini belirlemede ana unsurlar oluyor.

Eureko Sigorta Teknik Genel Müdür Yardımcısı Süha Çele Türkiye’deki yat sayısını ve marina sektörünün gelişimini değerlendirerek ürünle ilgili şunları ifade etti:

‘Hedefimiz pazar payımızı arttırmak’

“Türkiye, denizcilik potansiyeli çok yüksek bir ülke. Türkiye, dünya yat üretiminde üçüncü sırada. Buna karşın bağlama kapasiteleri henüz yeterli düzeyde değil. İtalya, Fransa, İngiltere gibi ülkelerin bağlama kapasiteleri 200 binler civarında iken Türkiye bu ülkelerin yüzde 10’u civarında kapasiteye sahip. Yerli kaynaklara göre Türkiye’de 42 adet marina bulunuyor. Ayrıca Türkiye’deki mevcut 26 bin yat bağlama kapasitesinin 50 bine çıkarılması bekleniyor. Yat turizminin mevcut denizcilik turizmi içerisindeki 4-5 milyar dolarlık payının 2023 yılında 10 milyar dolar seviyelerine çıkması hedefleniyor. Bu da marina sayısı ve bağlama kapasitesindeki artışlara, dolayısı ile yat satışlarının da artmasını sağlayacaktır. Bu bağlamda, yat sayısının giderek artması ile yat sigortalarına talep de yükselecektir. Tüm bu gelişmeleri göz önünde bulundurduğumuzda, 2013 yılında daha yüksek bir büyüme oranına ulaşmayı bekliyoruz. Hedefimiz, gelecek vaat ettiğine inandığımız bu pazarda uluslararası birikimimizi kullanarak pazar payımızı daha da artırmak.”

Bağlı bulunduğu Hollanda merkezli sigorta grubu Achmea’dan aldığı destekle müşterilerine her şeyden önce güven sağlayan Eureko Sigorta, 2013 yılında Tekne Asistans hizmetini de ürüne dâhil ederek pazardaki rekabet gücünü artırdı. En güvenilir sigorta şirketi olma misyonuyla müşterilerine en doğru ürünü ve en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarına devam eden Eureko Sigorta, yat sigortası ürünüyle müşterilerinin ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılamayı hedefliyor.

Yat sahipleri Eureko Sigorta Yat Sigortasına Garanti Bankası Şubeleri ve dağıtım kanalları ile brokerler ve acenteler üzerinden ulaşabiliyorlar. Poliçe aşamasında yat sahiplerinden yat kayıt belgesi, kaptan ehliyeti fotokopisi ve varsa denize elverişlilik belgesi talep ediliyor.

virahaber.com
 

Bu haber toplam 1011 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.