1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Yeni trend kadın kaptanlı tekneler
Yeni trend kadın kaptanlı tekneler

Yeni trend kadın kaptanlı tekneler

Tesettür otellerinden sonra, muhafazakar ailelerin yeni tatil trendi kadın kaptanlı lüks tekneler

A+A-

Geceliği ortalama 2.500 euro olan VIP tekneler ıssız koylara demirlediğinde, deniz müşterinin özel havuzu haline geliyor. Muhafazakarların kimseye görünme ya da fotoğraf çekilme riski kalmıyor.

Kadın ve erkeklerin ayrı ayrı yerlerde güneşlendiği ve birbirini görmeden denize girdiği tesettür otellerden sonra, muhafazakar kesimin yeni tatil trendi kadın kaptanlı VIP tekneler...

Quattro Yatch'ın sahibi Sedat Aktaş, tatil köylerinde rahat edemeyen geleneklerine bağlı tutucu ailelerin, artık lüks yat kiralamayı tercih ettiklerini belirterek, şöyle dedi: İlgi çok büyük. Deniz turizminde farklı bir segment oluşmuş oldu. Bence bu alanda ciddi bir ihtiyaç var. Çünkü insanlar tatilde olabildiğince rahat olmak istiyor. Acaba fotoğrafım çekilecek mi diye strese germek istemiyor. Tekneyle bir koya yanaştığınızda deniz sizin özel havuzunuz oluyor. Geçtiğimiz günlerde, bu sayede ilk defa denize girebilen tesettürlü bir misafirimiz oldu. Defalarca teşekkür ettiler. Biz de çok memnun olduk... Ayrıca bu yaz başından beri AK Partili bir bakan, iki de milletvekilini aileleriyle birlikte ağırladık. Son zamanlarda Doğu ve Güneydoğu illerinden de talep arttı. Bunun yanı sıra İranlı, Ürdünlü, Lübnanlı misafirlerimiz oldu. Göcek'te bayan kaptanı olan tek firmayız. İki kaptanımız var. Arzu eden bayan kaptanla çıkabiliyor. Muhafazakar aileler daha çok bayan kaptan tercih ediyor. Öyle daha rahat ediyorlar.

Karı-koca personelimiz içki-sigara kullanmıyor
34 tekneli filosuyla Bodrum'un büyük gulet kiralama firmalarından biri olan Bodrum Mavi Yolculuk şirketini arayıp, 'kadın kaptanlı' tekne bulunup bulunmadığını sorduğumuzda şirketin yetkilisi, son zamanlarda bu doğrultuda çok talep alıyoruz. Ancak teknede erkek gücüne ihtiyaç olduğu içi, bu ihtiyaca cevap verecek kadın kaptan bulmak zor. Çok aradık ama bulamadık. Talep eden müşterilerimize uygun bir karı-koca çiftimiz var. 55-60 yaşlarında, içki, sigara kullanmayan mazbut bir aile. Genelde onları gönderiyoruz' dedi.

12 bin eurodan başlayan fiyatlarla lüks gulet kiralayan Gulet-im şirketinin yetkilisi ise, 'Bu sene o kadar çok kadın kaptan soran oldu ki, seneye bu cevaba yanıt vermek için bir kadın kaptan bulacağız. Ancak bu yıl için maalesef böyle bir hizmetimiz yok' şeklinde konuştu.

Şah INN Paradise Genel Müdürü Yusuf Yücel ise şunları söyledi: Muhafazakar tatil isteyenler, kıskançlık duygularıyla gözden ırak olayım diyenler, bazı tur şirketlerinin organize ettiği 'Teknede Tatili' tercih ediyor. Bizim de böyle bir hizmetimiz var. Tekne gezisi sırasında müşterilerimizin denize girebilmesi için belirli koylarda mola veriliyor. Müşteri memnuniyeti adına diskomuzda da sadece bayanlara özel programlar düzenliyoruz. Bayan müşterilere hizmet veren personelimiz de bayan.'

Nihal Bengİsu Karaca: Numarasını alabilir miyim?
Gazete Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca'nın, 2007 yılında tesettürlü bir kadın olarak rahatça denize girebilmenin ne kadar zorlu bir yolculuk olduğunu anlattığı 'Tesettürlü bir kadının plaj güncesi’' başlıklı yazısı çok ses getirmişti. Karaca, o dönemde takadan bozma bir tekne ve bir kadın kaptan bulup, ancak denize girebildiğini belirterek, 'Aslında aynı sorun hala devam ediyor. Denize girebileceğimiz alanlar yok. İstanbul'da tesettürlü kadınlar için açık havuz bile yok. Kadın kaptan bulmak neredeyse imkansız. Bu alanda kapatılması gereken çok büyük bir açık var' diyor ve ekliyor: Mümkünse bahsettiğiniz kadın kaptanlı teknenin numarasını alabilir miyim?..

Güneşlenen aileler birbirini görmüyor
Tutucu ailelerin tercih ettiği Quattro isimli teknenin özellikleri şöyle:
Geniş bir ana salon. Tüm kabinlerde televizyon ve uydu sistemi.
Hamburger, banana, su kayağı gibi su sporları.
Güneşlenme terasları çok büyük iki bölümden oluşuyor.
İKİ aile aynı anda kaldığında güneşlenirken birbirlerini görmeme şansları var.
Güneşlenirken müşteriye soğuk havlu servisi yapılıyor.
Balık bıçağından kahve takımına kadar her şey bulunuyor.
DVD, wireless internet, uydu bağlantısı ile tüm kanallar mevcut.
Perdeden çarşafa, nevresime kadar tüm mefruşat İtalyan ve İspanyol malı, halılar ithal.
Arzu eden misafirler, Yunan adaları ve Rodos’'a da gidilebiliyor.
Açık mutfak, Linea Decor tarafından yapıldı. Ahçı, birinci sınıf.
Sualtı ışıklandırmaları ile misafirler gece denize girip,
Işığa gelen balıklarla birlikte akvaryumda yüzer gibi yüzebiliyor.

4 kabinde 8+2 kişi konaklıyor
25 ve 18 metre’lik iki tekneleri bulunduğunu ifade eden Aktaş, aslında merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal için yapılan, ancak yapımı aşamasında Özal'ın vefatıyla yarım kalan 25 metrelik teknenin 4 kabinden oluştuğunu, bu teknede 8+2 kişinin konaklayabildiğini belirtiyor. Büyük teknenin gecelik fiyatının 2.500 euro, küçük teknenin ise 1.500 euro olduğunu söyleyen Aktaş, 'Teknelerde 5 yıldızlı otel konseptini sunmaya çalışıyoruz. Ahçı, misafirlerin aldığı erzaklarla, istedikleri yemeği pişiriyor. Kaptanlarımız da çok özel yetiştirilmiş kişiler' diye anlatıyor.

LCW'nin eski müdürü ve deneyimli iletişimci
Quattro Yatch'ın sahibi Sedat Aktaş LCWaikiki'nin eski genel müdürü. 11 yıldır da Quattro isimli halkla ilişkiler ajansı ile iletişim sektöründe faaliyet gösteriyor. Çocukluğundan beri denizin kendisi için bir tutku olduğunu vurgulayan Aktaş, 'Ben bu işe girerek, hobimi işe dönüştürmüş oldum' diyor. Ve ekliyor: İletişim sektöründe edindiğim deneyime göre en ufak bir krizde, firmalar önce reklamı ve halkla ilişkiler firmalarından aldığı hizmeti kesiyor. Bu yüzden de ikinci bir iş arayışı içine girdim. 25 metrelik tekneme de halkla ilişkiler işindeki markamız olan Quattro adını koydum. 2012 sonuna kadar da 5 tekneli bir filo olmayı hedefliyoruz...

Bu haber toplam 1069 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.