1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Yeni Zelanda’da dev mürekkep balığı bulundu
Yeni Zelanda’da dev mürekkep balığı bulundu

Yeni Zelanda’da dev mürekkep balığı bulundu

Yeni Zelanda'nın başkenti Wellington açıklarında dalan kardeşler, okyanustan devasa bir kalamar çıkardı. Daniel, Jack ve Matthew Aplin adlı kardeşlerin tuttuğu kalamarın uzunluğu 4.2 metreyi buluyor.

A+A-

Yeni Zelanda’nın başkenti Wellington’da karaya vurmuş halde olan dev mürekkep balığı bulundu. Dev balığın sosyal medyaya yüklenen fotoğrafları büyük ilgi gördü.

Dalgıç olan Daniel, Jack ve Matthew Aplin kardeşler, Yeni Zelanda'nın başkenti Wellington'un güneyindeki kıyı şeridinde yüzmek için bir yer ararken, dev kolları olan beyaz bir yaratık fark ettiler. Yerel haber ajanslarından NewstalkZB'a konuşan Daniel Alpin, "Kardeşim onu işaret ederek orada ne var dedi. Bunun üzerine hemen yanına giderek dev canlıyı çevirdik ve mürekkep balığı olduğunu söyledim" dedi.

Kardeşlerden biri dev yaratık hakkında, "Başının üstünde bir çizik vardı ama daha hafif, küçücük, onu öldüren şeyin bu olduğunu düşünmüyorum" yorumunda bulundu.

Alpin kardeşler ayrıca, dev mürekkep balığının bazı kollarının yaklaşık 5 metre uzunluğunda olduğu dile getirdiler. Dev balığın ölüm nedeni tam olarak bilinmiyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 19538 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.