1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Yeşil Anlaşma kapsamında ücretsiz atık bertarafı
Yeşil Anlaşma kapsamında ücretsiz atık bertarafı

Yeşil Anlaşma kapsamında ücretsiz atık bertarafı

Deniz araçları 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Rotterdam Rijnmond limanı ve Kuzey Denizi Kanalı bölgesinde plastik atıklarını ücretsiz olarak elden çıkarabilecek.

A+A-

 Söz konusu durumun, Hollanda’nın 10 Eylül 2014 tarihinde katıldığı Yeşil Anlaşma Gemi Atıkları Tedarik Zinciri (Green Deal Ships Wastes Supply Chain) kapsamında olduğu ifade edildi.

Hollanda Altyapı ve Çevre Bakanı Schultzvan Haegen, “Bu anlaşma denizde plastik atığın azaltılmasına yönelik çok büyük bir adımdır. Plastik atık artık pahalı bir kalem değildir, ücretsiz olarak bertaraf edilebilir ve geri dönüşüm endüstrisinde ham madde olarak giderek daha fazla kullanılabilir” diye konuştu.

Yeşil Anlaşmanın katılımcılarının, Rotterdam Liman İdaresi, Amsterdam Limanı, Zeeland Limanı, Groningen Limanı, Den Helder Limanı, NVVS (gemi tedarikçileri), KVNR (armatörler), gemi atık toplayıcıları, ILT ve Stichting De Noordzee olduğu belirtildi.

Yeşil Anlaşma bir yıldan fazla bir süredir yürürlükte ve plastik gemi atıklarının ayrı olarak toplanması istikrarlı bir şekilde artıyor. Atık toplayıcıların atıkları toplama, tasnif etme ve plastiğe dönüştürmelerine yönelik yeni ve yenilenebilir lisanslarına ekstra kalite gereklilikleri dâhil edildi. Ayrıca, Hollanda ve Flaman limanları, atık toplanması için ortak bir finansman sistemi üzerinde uzlaşıya vardı. Buna ilaveten Hollanda, liman kabul hizmetleri hakkındaki direktifi gözden geçirmesi için Avrupa Komisyonu’na baskı yapıyor.

Bir yıl önce Yeşil Anlaşma gereğince yapılan düzenlemeler; atıkların önlenmesi, atık denetlemeleri, ayrı atık bertarafı ve limanlardaki prosedürlerin uyumlu hale getirilmesi gibi hususları kapsıyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1629 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.