1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yeşil teknoloji emisyon kirliliğini sıfırlıyor
Yeşil teknoloji emisyon kirliliğini sıfırlıyor

Yeşil teknoloji emisyon kirliliğini sıfırlıyor

Sera gazı ve fosil yakıt emisyonlarına ucuz bir çare olarak başlanılan HNG uzun yıllar sonucu yapılan araştırma ve geliştirmenin ardından emisyon kirliliğini tamamen notralize etmenin bir yolu olarak ortaya çıktı.

A+A-

Hidro Nano Gaz ya da kısaca HNG, Stockholm, İsveç merkezli Hydro Infra Technolohies (HIT) tarafından yaratıldı. Sera gazı ve fosil yakıt emisyonlarına ucuz bir çare olarak başlanılan HNG uzun yıllar sonucu yapılan araştırma ve geliştirmenin ardından emisyon kirliliğini tamamen notralize etmenin bir yolu olarak ortaya çıktı.

İsveçli füvenilir bir laboratuar tarafından etkileri araştırılan HNG’nin son derece başarılı olduğu laboratuarın açıklamasında ifade edildi. HIT bir çok şirketle birlikte çalışarak teknoloji farklı sektörlerde kullanıma sokmak için çabalıyor. HIT’in gözüne kestirdiği ilk sektör kömür kullanan elektrik santralleri ve taşımacılıkta petrol kullanan denizcilik şirketleri. Egzoz çıkışına HNG’nin döşenmesi ile doğaya salınan emisyon kirliliği tamamen nötralize olarak yüzde 0’a geriliyor.

AB ve Baltık denizlerini kullanan şirketler yakın zamanda yeni emisyon yasaları nedeniyle gemilerini sularda tutmak için çözüm aramaktaydı. HIT bir çok şirketle ortak anlaşmaya varmış durumda.

Giderek artan hava & okyanus kirliliği sorunlarıyla başa çıkmak için çalışan endüstri liderleri ve devletler HIT ile üst düzey konuşmalara başladı.

Özellikle küresel elektrik santrallerinde bu haber büyük bir umut yarattı. Yalnızca ABD’de bulunan 1,200 elektrik santrali, toksik atık nedeniyle kapanma yolunda hızla ilerlemekteydi. HNG’nin kullanımı ile bu elektrik santrallerinin kapatılması gerekliliği ortadan kalkabilir ve bir çok kişinin işini kaybetmesi engellenebilir. HIT teknolojisinin kendisini düşük ücretli, güvenilir ve en uygun çözüm olarak kanıtladıkça HNG’nin bütün sektörlere yayılmasını bekliyor.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 755 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.