1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Balıkçılar Cebelitarık'ta eylem yaptı
Balıkçılar Cebelitarık'ta eylem yaptı

Balıkçılar Cebelitarık'ta eylem yaptı

İspanya ve İngiltere’nin paylaşamadığı Cebelitarık Boğazı’nda İspanyol balıkçılar isyan etti.

A+A-

İspanya ve İngiltere’nin paylaşamadığı Cebelitarık Boğazı’nda İspanyol balıkçılar isyan etti. Balıkçılar boğaz sularında tekneleriyle protesto gösterisi düzenlerken, zararlarının 1.5 milyon euroyu bulduğunu öne sürdü.

Cebelitarık krizi büyüyor... İspanya ve İngiltere’nin paylaşamadığı Cebelitarık Boğazı’nda İspanyol balıkçılar isyan etti. Tekneleriyle protesto gösterisi düzenleyen balıkçılar, İngiltere’nin kontrolü altında olan bölümde yapay resifi inşa edilmesine öfkeli.

1.5 MİLYON EURO ZARAR

70 beton bloktan oluşan yapay resifinin balık ağlarına zarar verdiğini belirten balıkçılar, kayıplarının 1.5 milyon euroyu bulduğunu iddia ediyor. Cebelitarık tarafı ise bu betonların aşırı avlanmanın önüne geçilmesi ve deniz canlılarının korunması için gerekli olduğunu savunuyor.

'AVLANMAK MÜMKÜN DEĞİL!'

Ancak geçimini balıkçılıktan kazanan İspanyollar, komşularının niyetinin bu yönde olmadığı görüşünde. Balıkçı yakınlarından biri olanlara anlam veremediklerini belirtirken, diğer bir İspanyol artık avlanmanın mümkün olmadığını öne sürüyor. İspanya’nın Cebelitarık’a giriş ve çıkışlarda 50 Euro ücret alınacağını duyurması Madrid-Londra arasında gerilime yol açmış, bir hafta önce İngiltere’nin boğaza üç savaş gemisi göndermesi krizi derinleştirmişti.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1022 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.