1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldırım: İDO'ya ait iki feribot yola çıkıyor
Yıldırım: İDO'ya ait iki feribot yola çıkıyor

Yıldırım: İDO'ya ait iki feribot yola çıkıyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Libya'daki Türk vatandaşlarının tahliyesi için bugün İDO'ya ait 1200 yolcu kapasiteli iki feribotun yola çıkacağını söyledi.

A+A-

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Libya'daki Türk vatandaşlarının tahliyesi için bugün İDO'ya ait 1200 yolcu kapasiteli iki feribotun yola çıkacağını, bir firkateynin de eş zamanlı olarak Aksaz Deniz Üssü'nden hareket edeceğini, uçakların tahliyeler için hazır olduğunu belirterek, gerekli şartların oluşması durumunda vatandaşların Türkiye'ye getirileceğini söyledi.

Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Libya'daki olaylarla ilgili soru üzerine Bakan Yıldırım, bu ülkede çok sayıda Türk müteahhit, işçi ve teknisyeninin bulunduğunu, vatandaşların emniyetle tahliyesinin en öncelikli konu haline geldiğini ifade etti.

Olayların başlangıcından bu yana Libya makamlarıyla yaptıkları koordinasyon neticesinde bir uçağın bugüne kadar yolcuları alıp Türkiye'ye getirdiğini kaydeden Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

''Bingazi ve Derme şehirlerinde şu anda olayların devam ettiği ve orada uçakların inişine izin verilmediğini biliyoruz. Ancak bizim uçaklarımız her an hazır. Gerekli diplomatik görüşmeler devam ediyor. 600 civarında vatandaşımız Bingazi Havalimanı'nda şu anda bekliyorlar. Şartlar oluştuğunda onların alınması ve Türkiye'ye getirilmesi sağlanacak. Ayrıca herhangi bir ihtimale karşı da İDO'ya ait 1200 yolcu kapasiteli 2 feribotumuz da saat 13.00'te hareket ediyor. Yaklaşık 22 saat gibi sürede Libya'ya varmış olacaklar. Biri Tripoli'ye, diğeri de Derme'ye gidecek ve orada toplanan vatandaşlarımızı alacağız. Bütün bunları yaparken vatandaşlarımızın emniyetle tahliyesi, gönderilen gemilerin güvenliğinin de sağlanması gerekiyor. Bu konuyu 2 türlü planlıyoruz. Bir tanesi Libya makamlarıyla Dışişleri Bakanlığımız ve Başbakan Yardımcılığı başkanlığında oluşturulan kriz merkezi, bu görüşmeleri, çalışmaları yürütüyor. Diğer bir konu da feribotlarımıza refakat edecek Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait firkateyn, eş zamanlı olarak Aksaz'dan yola çıkacak. Ümit ediyoruz ki Libya'daki bu belirsizlik, karmaşa bir an önce sona erer ve her şey normale döner."

AA

Bu haber toplam 788 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.